Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011

Δεκαπενταύγουστος σε Τραπεζούντα και Ημαθία

Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, Τριήμερες εκδηλώσεις στην Παναγία Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας.

Στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα και στην Παναγία Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας, θα προσκυνήσουν τον Δεκαπενταύγουστο Πόντιοι και όχι μόνο, από την Ελλάδα και άλλες χώρες.

Στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα, θα τελεστεί, για δεύτερη συνεχή χρονιά, Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Στην ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά της Ημαθίας το ομώνυμο ίδρυμα οργανώνει τριήμερες εκδηλώσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν τη Δευτέρα με το αρχιερατικό συλλείτουργο, την επίσημη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας και τις καταθέσεις στεφανιών στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει μουσική παράσταση-συναυλία με τίτλο «ψυχή και σώμα» με τους αδελφούς Ματθαίο και Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη και της Κυριακής τον μέγα εσπερινό και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Στις 11 το πρωί της Δευτέρας θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου «Μελισσανίδειον Μέλαθρον», που είναι δωρεά των αδελφών Δημητρίου και Ιάκωβου Μελισσανίδη.

Τον Δεκαπενταύγουστο την Παναγία Σουμελά, στην Ημαθία, θα επισκεφθεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.