Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Δύσκολη αναμένεται να είναι η νέα σχολική χρονιά, τόσο για τους μαθητές, όσο για καθηγητές και δασκάλους..



Οι νέοι διορισμοί θα είναι περίπου 600, όταν οι αποχωρήσαντες εκπαιδευτικοί πέρσι έφτασαν τις 11.000 και φέτος αναμένεται
να ξεπεράσουν τις 12.000 λόγω του ότι σπεύδουν να κατοχυρώσουν....
συνταξιοδοτικό δικαίωμα και να αποχωρήσουν από το δημόσιο. Οι εκπαιδευτικοί βιάζονται να βγουν στη σύνταξη καθώς, σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης (ΚΕΜΕΤΕ), οι απώλειες εισοδήματός τους στα επόμενα χρόνια, ισοδυναμεί με ενάμισι εφάπαξ.

Ο ιδιαίτερα μικρός αριθμός των νέων διορισμών κάνει τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών να κάνουν λόγο για πρωτοφανή συρρίκνωση της Παιδείας και εκτιμούν ότι πολλά σχολεία θα αναγκαστούν να λειτουργήσουν χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τον αναγκαίο αριθμό δασκάλων και καθηγητών.

Κενά εκτιμάται ότι θα υπάρξουν και στη διάθεση των σχολικών βιβλίων, καθώς έχουν παρατηρηθεί μεγάλες καθυστερήσεις στον Οργανισμό Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων. Η κατάσταση επιβαρύνεται και από τις εξαγγελίες των εκπαιδευτικών για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας με την έναρξη των μαθημάτων, στις 12 Σεπτεμβρίου.

Οι μορφές και η διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων των δασκάλων θα οριστικοποιηθούν κατά το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου, σε συντονισμό με την ΟΛΜΕ, αλλά και την ΑΔΕΔΥ.