Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ήταν παλιός «γνώριμος» της Αστυνομίας


Εξιχνιάστηκαν στην Κρήτη παλιές ληστείες και συγκεκριμένα μία ένοπλη ληστεία που είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2005, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο των Χανίων και σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην ίδια πόλη τον Απρίλιο του 2008.
Από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε πως δράστης ήταν ένας 47χρονος, ο οποίος είναι ήδη υπόδικος στις φυλακές Χανίων. Όπως επίσης προέκυψε, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, που αναζητούνται και στις δύο περιπτώσεις, είχαν πυροβολήσει οι δράστες εναντίον των αστυνομικών που τους είχαν καταδιώξει, ενώ από τους πυροβολισμούς στη Τράπεζα Πειραιώς είχε τραυματιστεί σοβαρά ένας 60χρονος υπάλληλος του υποκαταστήματος.
Ο 47χρονος δράστης συνελήφθη φέτος στις 4 Μαΐου 2011, γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας Ρεθύμνου, για απόπειρα ανθρωποκτονίας που είχε διαπράξει τον Ιούνιο του 2010 στο Τσεσμέ  Ρεθύμνου. Στην κατοχή του συλληφθέντα και σε έρευνα που είχε γίνει στο σπίτι του, είχαν βρεθεί και κατασχεθεί ένα πιστόλι των 7,65 mm,  ένα αυτόματο όπλο, τύπου KALASHNIKOV και μία κλεμμένη μοτοσικλέτα.
Επίσης, σχηματίσθηκαν άλλες δύο δικογραφίες σε βάρος του συλληφθέντα, για απόπειρα ληστείας με χρήση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, σε βάρος υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, που είχε διαπράξει τον Φεβρουάριο του 2011, στην Σούδα Χανίων και για ληστεία σε βάρος υπαλλήλων χρηματαποστολής ιδιωτικής εταιρείας, κατά την οποία με την απειλή όπλου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 34.000 €, που διέπραξε τον ίδιο μήνα…