Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις από πλευράς κτιριακών υποδομών, ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στο Δήμο Κατερίνης


Η Δημοτική Αρχή εξάντλησε όλα τα περιθώρια, οικονομικά και χρονικά, προκειμένου να βελτιώσει λειτουργικά και αισθητικά τις σχολικές υποδομές, με στόχο πάντα την ασφάλεια και προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών και απώτερο στόχο να συμβάλλει εποικοδομητικά στην εκπαιδευτική διαδικασία.

«Η Παιδεία είναι για τη Δημοτική Αρχή της Κατερίνης πρώτη προτεραιότητα» τόνισε ο Δήμαρχος κ. Σάββας Χιονίδης, ο οποίος παρέστη στην τελετή αγιασμού του νέου σχολικού κτιρίου του 16ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης και ακολούθως στον αγιασμό του σχολικού συγκροτήματος του 4ου Γυμνασίου και Λυκείου. Απευθυνόμενος στους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, ο Δήμαρχος Κατερίνης μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Σας απευθύνω τις καλύτερες ευχές μου για μια καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά. Η Παιδεία είναι η μεγαλύτερη επένδυση στον τόπο μας. Η μόρφωση εκτός από εφόδιο για μια καλύτερη ζωή, είναι ο αληθινός πλούτος του ανθρώπου, η πηγή της πιο γνήσιας δημιουργικότητας. Στους μαθητές και τις μαθήτριες εύχομαι υγεία, δύναμη και επιτυχίες, στους άξιους εκπαιδευτικούς τους, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο ξεκίνημα τις νέας σχολικής χρονιάς, δύναμη, κουράγιο και καλή επιτυχία στο έργο τους. Στους γονείς καλή δύναμη για να στηρίξουν τον αγώνα των παιδιών τους. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα είμαι συνοδοιπόρος τους, ώστε τίποτε να μην εμποδίσει το δικαίωμα της μαθητιώσας νεολαίας μας, να κοιτούν το μέλλον με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και αισιοδοξία».

Αναφερόμενος στην προετοιμασία των σχολικών μονάδων για τη νέα σχολική χρονιά ο Δήμαρχος Κατερίνης ανέφερε:

«Εξασφαλίσαμε έγκαιρα όλες τις προϋποθέσεις για την πλήρη και άρτια οργάνωση και στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, χωρίς προβλήματα και ελλείψεις» ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε πως «ο Δήμος θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όπου απαιτηθούν».

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των σχολικών κτιρίων, ο Δήμος Κατερίνης ιεραρχώντας τις πραγματικές ανάγκες όλων ανεξαιρέτως των σχολικών μονάδων , προέβη σε μια σειρά εργασιών στη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες των σχολικών μονάδων του Δήμου. Με εντολή του Δημάρχου Κατερίνης, τα συνεργεία έδωσαν προτεραιότητα στα θέματα υγιεινής, ασφάλειας και λειτουργικότητας, ενώ έγιναν και παρεμβάσεις αισθητικής αναβάθμισης (ελαιοχρωματισμοί κλπ)

Σε όλα τα σχολικά κτίρια έγιναν έλεγχοι και επισκευές στα ηλεκτρολογικά, σε υδραυλικές εγκαταστάσεις, αντικαταστάσεις πλακιδίων, συντήρηση αύλιων χώρων επισκευές υδρορροών και στεγανοποιήσεις στεγών.

Για την αναβάθμιση των υποδομών των σχολείων, μέσα από μια σειρά έργων που υλοποίησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, διατέθηκε το ποσό των 380 χιλ. ευρώ.