Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Με γοργούς ρυθμούς και μεγάλη αποτελεσματικότητα συνεχίζεται το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΚ στον τομέα των δικτύων


ένα σύγχρονο πρόγραμμα υποδομών ικανοποιώντας τις ανάγκες των Δημοτών. Άλλωστε η έγκαιρη και αποτελεσματική αξιοποίηση όλων των ευκαιριών και δυνατοτήτων που παρέχουν τα διάφορα Ευρωπαϊκά προγράμματα είναι για την ΔΕΥΑΚ βασική προτεραιότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε ήδη και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2012, η κατασκευή του έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων οικισμού Άνω Αγίου Ιωάννη», ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.700.000 περίπου ευρώ, που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ.

Σάββας Χιονίδης: «Φροντίζουμε για την ισόρροπη ανάπτυξη στον διευρυμένο Δήμο Κατερίνης»

«Έργο πνοής για την περιοχή» το χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης στη διάρκεια της τελετής αγιασμού, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του Άνω Αγίου Ιωάννη, το πρωί της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου 2011.

Και ο κος Χιονίδης συνέχισε επισημαίνοντας: «Στον Αγιάννη πέρα από αισθητικές παρεμβάσεις προχωρήσαμε σε έργα αγροτικής ανάπτυξης και εντάξαμε 7.000 στρέμματα για την άρδευση. Πρώτο μας μέλημα ήταν το θέμα της αποχέτευσης λόγω των εδαφών και του κόστους με το οποίο επιβαρύνονταν τα νοικοκυριά. Σήμερα σε ό,τι αφορά στον πρώην Δήμο Κατερίνης και το τελευταίο χωριό έχει όλες τις απαιτούμενες βασικές υποδομές. Στοχεύουμε σοβαρά σε βασικές υποδομές και φροντίζουμε για την ισόρροπη ανάπτυξη και στους άλλους οικισμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι θα καταθέσουμε αντίστοιχες μελέτες άμεσα τόσο για τον Κάτω Αγιάννη, όσο και για τη Νέα Τραπεζούντα , προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ. Στοχεύουμε μεθοδικά στην επίλυση προβλημάτων, που αφορούν βασικές υποδομές σε όλο το διευρυμένο Δήμο μας».

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Κατερίνης ευχαρίστησε την σημερινή και την πρώην διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, για την ιδιαίτερα εποικοδομητική συνεργασία.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αστέριος Μπουσνάκης τόνισε: «Ένα όραμα πολλών ετών παίρνει σάρκα και οστά. Το έργο αφορά την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην Τοπική Κοινότητα Άνω Αγ.Ιωάννη. Είναι μια περιοχή η οποία λόγω της φύσεως και της ποιότητας των εδαφών ταλαιπωρείται πάρα πολλές δεκαετίες. Είναι γνωστό στους κατοίκους για την μικρή απορροφητικότητα των εδαφών, που καθιστούσε αναγκαίο το έργο. Το πρόβλημα που ταλάνιζε την περιοχή λύνεται οριστικά».

Όπως σημείωσε ο κος Μπουσνάκης: «Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας ύστερα από τις συστηματικές προσπάθειες της Διοίκησης και προσωπικά του Δημάρχου μας Σάββα Χιονίδη, αλλά και του απερχόμενου Προέδρου της ΔΕΥΑΚ Ν.Παπαζιώγα. Ξεκίνησε η κατασκευή του στις αρχές του καλοκαιριού και αναμένεται βάσει του χρονοδιαγράμματος να ολοκληρωθεί περί τα τέλη του 2012, πιστεύουμε όμως ότι θα αποπερατωθεί και θα λειτουργήσει πολύ νωρίτερα».

Χαιρετισμό στη διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυνε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άνω Αγιάννη Χαράλαμπος Οφίδης επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, που ο Δήμαρχός μας οραματίστηκε από το ξεκίνημα της θητείας του και κατάφερε να το εντάξει στο ΕΣΠΑ, ώστε σήμερα να υλοποιείται. Ευχαριστώ τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Στέργιο Μπουσνάκη, τους πρώην προέδρους Νίκο Παπαζιώγα και Περικλή Τσιβανίδη, τον Αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Γιουμίδη, όχι μόνο για το συγκεκριμένο έργο, αλλά και για την άμεση ανταπόκρισή τους σε καθημερινά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η περιοχή. Επίσης, ευχαριστώ τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΚ».

Επιπλέον, ο κος Οφίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο έργο που κατασκευάζεται στην περιοχή(μέσω του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» ύψους 21.000.000. ευρώ για την Κατερίνη και 7.000.000 για τον Άνω Αγιάννη), και αφορά την ανάπτυξη των αγροτικών καλλιεργειών, με νέες δεξαμενές, με πιεστικό, αρδευτικό δίκτυο, με ασφαλτικά σε όλους τους αγροτικούς δρόμους.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου

Το φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή δικτύου αγωγών ακαθάρτων συνολικού μήκους 6700 μέτρων που καταλήγουν σε δυο αγωγούς που είχε κατασκευάσει παλιότερα η ΔΕΥΑΚ και οι οποιοι συγκλίνουν σε αντλιοστάσιο μέσω του οποίου καταλήγουν σε φρεάτιο του οικισμού Γανόχωρας, έργο που κατασκευάζεται παράλληλα.

Στην τελετή του αγιασμού παρέστησαν: η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Ζ.Σατραζέμης, Δ. Βαϊνάς, Α. Γιουμίδης, N.Παπαζιώγας, η Αντιδήμαρχος Κ.Μπατάλα – Τζουμέρκα, ο πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. Κατερίνης Θ. Παπαδημητρίου, ο επικεφαλής της μειοψηφίας Ν. Μηλιώτης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, τα μέλη της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ κκ. Α. Παπαγιαννούλης και Ε. Κεραμιδιώτης, ο Γ.Γ.του Δήμου Βαλάντης Θεοδώρου, ο πρώην Δήμαρχος Θ. Καμπερίδης, εκπρόσωπος του βουλευτή Πιερίας Κ. Κουκοδήμου, εκπρόσωποι των εργαζομένων της επιχείρησης και άλλοι φορείς.