Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής στη Νέα Τραπεζούντα ο «Υψηλάντειος Aγώνας Δρόμου 2011»




Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής στη Νέα Τραπεζούντα ο «Υψηλάντειος Aγώνας Δρόμου 2011». Δεκάδες δρομείς από διάφορα μέρη της Ελλάδας τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα -θεσμό για την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές: «O Υψηλάντειος» αποκτά πλέον μια νέα δυναμική. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ποντιακού Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Τραπεζούντας Βασίλης Παραδεισόπουλος: «Το 2010 στον αγώνα συμμετείχαν 47 αθλητές και φέτος ο αριθμός αυτός τριπλασιάστηκε. Το γεγονός αυτό μας χαροποιεί και παράλληλα μας γεμίζει ευθύνες για την επόμενη διοργάνωση».

Οι δρομείς έτρεξαν τον αγώνα κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες με φόντο τον Όλυμπο, τον Θερμαϊκό κόλπο και την Κατερίνη.

Στο αγωνιστικό μέρος νικητής ήταν ο Δημήτρης Τραπέζας με χρόνο 40.31 και ακολούθησε ο Ηλίας Μωυσίδης με 41.33 και οι δυο μέλη του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «Ζευς» με τρίτο τον Κων/νο Χατζηκωνσταντίνο με 41.55 του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας.

Στις γυναίκες για άλλη μια χρονιά νικήτρια αναδείχτηκε η Σουλιώτου Αλεξάνδρα με 49.22 του συλλόγου «Ζευς» με 2η την Τσιφλίδου Κούλα με χρόνο 51.50 ανεξάρτητη και τρίτη τη Μαυρουδή Κυριακή με χρόνο 54.07 με τα χρώματα του «Ζευς»

Σε όλους τους αθλητές απονεμήθηκε συλλεκτικό μετάλλιο, στο οποίο αποτυπώνεται η μορφή του Αλέξανδρου Υψηλάντη και μια ποντιακή λύρα, καθώς επίσης και αναμνηστικό μπλουζάκι.

Μετά το πέρας του αγώνα ακολούθησαν οι απονομές, η δεξίωση με ποντιακά εδέσματα καθώς και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Ο Ποντιακός Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας βράβευσε όλους τους συλλόγους που βοήθησαν, ενώ ο «ΖΕΥΣ» τον σύλλογο της Ν. Τραπεζούντας, καθώς και την τελευταία αθλήτρια και αθλητή για την επιμονή και υπομονή τους να τερματίσουν τον αγώνα. Ως έκπληξη ο τελευταίος αθλητής έλαβε μετάλλιο από τον πρώτο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του «ΖΕΥΣ» Χρήστος Μυστρίδης απηύθυνε ευχαριστίες και ανανέωσε το αγωνιστικό ραντεβού για την επόμενη χρονιά: «Οι διοργανωτές ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του αγώνα. Ειδικότερα:

-Το σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την υγειονομική κάλυψη του αγώνα.

-Το Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών και τους κ.κ. Σαραηλίδη (Πρόεδρο) και Κάλφα (Υπεύθυνο αγώνων).

-Τη Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας και τον κ.Βασίλη Μίγκο.

-Τoν Ποδηλατικό Περιβαλλοντικό Όμιλο Δίας Κατερίνης και τον πρόεδρο κ. Μπάκα

-Την Τροχαία Περιφέρειας και τον Διοικητή κ.Κακκάνη.

-Όλους τους εθελοντές των δυο συλλόγων

-Τους φιλόξενους κατοίκους του χωριού,

- Τους χορηγούς επικοινωνίας

-Όλους τους χορηγούς του αγώνα για τις συγκινητικές τους προσφορές

Δίνουμε ραντεβού για τον Υψηλάντειο Αγώνα Δρόμου 2012 με τις θερμότερες ευχές μας για κάθε αγωνιστική και προσωπική επιτυχία καθώς και επίτευξη των στόχων σας σε όλους τους τομείς».