Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Τσουκνίδα

Φυτρώνει το Μάρτιο σε χωράφια, φράχτες και δρόµους απ’ όπου µπορείτε να την µαζέψετε φορώντας γάντια.
Αφήστε την να ξεραθεί στη σκιά και φυλάξτε την σε ένα γυάλινο δοχείο.
Αξίζει τον κόπο, γιατί η τσουκνίδα θεωρείται ιδανική για την καταπολέµηση της υπέρτασης, των ρευµατισµών, της αρθρίτιδας και της αναιµίας.
Αρκεί να βράσετε τα φύλλα της µέχρι να µείνει το µισό νερό. Μετά στραγγίστε το και πίνετε ένα ποτήρι του κρασιού δύο φορές την ηµέρα.
www.myworld.gr