Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε για την έναρξη λειτουργίας τμήματος κλασικού κοντραμπάσου στο Δημοτικό Ωδείο. Το τμήμα θα λειτουργήσει στα πλαίσια της μεταπτυχιακής άσκησης του φοιτητή ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, που χρηματοδοτεί το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Διά Βίου Μάθηση"(Πρόγραμμα Ε.Π.Δ.Β.Μ.)

Το πρόγραμμα παρέχεται στους μαθητές δωρεάν και χωρίς να είναι αναγκαίο να προβούν στην αγορά οργάνου ή βιβλίων. Πιο συγκεκριμένα μαθήματα θα μπορούν να παρακολουθήσουν παιδιά μικρής ηλικίας, που βρίσκονται ακόμα στις τάξεις του δημοτικού, καθώς θα υπάρχουν μουσικά όργανα για ηλικίες 7-8 ετών και πάνω.
Η εκπαίδευση στο κοντραμπάσο στην Ελλάδα αρχίζει στην ηλικία των 15 -16 ετών και άνω, όταν στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, αυτό γίνεται από την ηλικία 5-6 ετών, ακριβώς δηλαδή όπως συμβαίνει στην μουσική εκπαίδευση όλων των οργάνων. Το γεγονός αυτό καθιστά πρωτοποριακό το πρόγραμμα για την χώρα μας.
Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την 1η Νοεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για εγγραφές καθημερινά στην γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου (τηλ. 2351021155).



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΕΡΕΔΗΜΑΣ