Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα. Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω, άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον μπούτσον.»

θα μου κλάσετε τον μπούτσον...

Η φράση αποδίδεται στον Γεώργιο Καραϊσκάκη λίγο πριν πεθάνει, ενώ έχει δεχθεί βόλι, μάλλον εκ των ενόντων και όχι από απέναντι.

Το μοιραίο επήλθε ενώ ήταν ταμπουρωμένος στην ομώνυμη πλατεία στον Πειραιά από όπου βάραγε απέναντι το μοναστήρι του Άγιου Σπυρίδωνα του Δράκου όπου ήταν ταμπουρωμένοι οι τούρκοι.

Μαζί του ήταν και Στρατηγός Μακρυγιάννης, ο οποίος -- μη κοιτάτε τα απομνημονεύματα του! -- είχε και αυτός ένα βρωμόστομα, άλλο πράγμα.


«Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσετε κερατάδες… Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην – να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα. Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω, άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον μπούτσον.»
«Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης, 1782-1827».
Τραγούδι από την ταινία «ΟΙ ΙΠΠΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ» σε στίχους και μουσική Νίκου Καλογερόπουλου. Ερμηνεύει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.