Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Η Γενική Συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Η Γ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα που διεξάγουν οι εργαζόμενοι της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης οι οποίοι διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους (είναι 13 μήνες απλήρωτοι!!!), την άμεση κρατική χρηματοδότηση του Κέντρου, την υπαγωγή του στο κράτος και την παύση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της κοινωνικής πρόνοιας, όπως είναι αυτός της Μέριμνας.


Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους και, στεκόμενοι αλληλέγγυοι στον αγώνα τους, καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους εργαζόμενους στη Μέριμνα, τους γονείς Α.μεΑ. και τους εκπαιδευόμενους, με τον αγώνα μας να φράξουμε το δρόμο σ’ αυτή την ανάλγητη αντιλαϊκή πολιτική που διαχρονικά υποχρηματοδοτεί τις προνοιακές δομές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να κλείσουν αφήνοντας εκτός 285.000 παιδιά πανελλαδικά.

Διεκδικούμε μαζί σας:
Ø Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και δημόσιες και δωρεάν δομές Α.μεΑ.
Ø Πολιτική πρόληψης της ασθένειας και της αναπηρίας.
Ø Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία-πρόνοια-παιδεία-ειδική αγωγή, με απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης στους ευαίσθητους αυτούς κοινωνικούς τομείς.
Ø Να μη διωχτεί κανένα παιδί από ειδικό σχολείο και κέντρο θεραπείας ή αποκατάστασης, που ο γονιός του δεν έχει να πληρώσει.
Ø Κατάργηση του Φ.Π.Α. στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, υγειονομικό υλικό και ειδικά τεχνικά βοηθήματα για τους ανάπηρους.
Ø Άμεση χρηματοδότηση των κέντρων ειδικής αγωγής και αποκατάστασης.
Ø Όχι στις απολύσεις, ιδιαίτερα Α.μεΑ. και γονιών Α.μεΑ.
Ø Μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους, ανάπηρους και μη.