Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ..


Αξιότιμη κ. Μίχου
Για τις πρόσφατες αιφνιδιαστικές εξελίξεις στον νομό, και αφορά την δημόσια διαβουλευση, η οποία έγινε για το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος : «Χαρακτηρισμός της χερσαίας περιοχής του όρους Ολύμπου ως Εθνικού Πάρκου, καθορισμός ζωνών προστασίας αυτού, χρήσεων, όρων και περιορισμών» .

Όπου ευτυχώς, δόθηκε η δυνατότητα ,στους φορείς της Πιερίας και εκφράστηκαν σύσσωμα οι απόψεις τους, και έγινε αναφορά στο σχέδιο του Π.Δ. για τις δυνατότητες που μάς δίνει ο νόμος 3739/11 όπου αναφέρεται στην προστασία του περιβάλλοντος ,αλλά και στις δραστηριότητες και ασχολίες .!!!!
Εξαιτίας αυτό κάτι ανάλογο δηλαδή «δημόσια διαβούλευση» πρέπει να γίνει πάλι σε επίπεδο νομού, και αφορά την υπουργική απόφαση, αυτή, που ορίζει, τα όρια του Πιερικού Ολύμπου πριν γίνει αυτή Π.Δ. Εξάλλου είναι ένα από τα αιτήματα των φορέων της Πιερίας αλλά και αυτό του συλλόγου παλιάς Λεπτοκαρυάς ...

Αίτημα : « Σε συνεργασία με το υπουργείο πολιτισμού αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία οριοθέτησης του Εθνικού Δρυμού και πριν ακόμη υπογραφεί το Π.Δ. για την οριοθέτηση του Πιερικού Ολύμπου, να επαναπροσδιοριστούν τα όρια του Πιερικού Ολύμπου στο κοινό κομμάτι από Βόρεια (περιοχή Παλιάς Βροντούς) μέχρι Νότια (περιοχή Παλιάς Λεπτοκαρυάς) και να συμπέσουν με τα νέα όρια που θα προκύψουν, στον Εθνικό Δρυμό.»

Ειδικότερα, επί της ουσίας , «ενημερωθήκαμε ,από είδηση της τελευταίας στιγμής» ότι θα έχετε συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού κύριο Γερουλάνο για τον Πιερικο Όλυμπο και σας παρακαλούμε κατά την συνάντηση σας να καταβάλετε κάθε προσπάθεια στο μέτρο του εφικτού για να εξασφαλίσετε την δημόσια διαβούλευση στην Πιερία… και να μην πέσει πάλι η Πιερία θύμα στο όνομα κοντόφθαλμων και παράλογων επιλογών που αντί να προάγουν την ανάπτυξη, στην ουσία βαθαίνουν την κρίση και υποθηκεύουν το μέλλον μας!


Με εκτίμηση
Γιάντσιος Κωνσταντίνος
τ. αντιδήμαρχος ανατολικού Ολύμπου