Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Ποιος πολιτικός το είπε αυτό για τον Παπανδρέου και μάλιστα σε ....Γερμανικο και φιλογερμανικό κοινό;

Διαβάστε:


Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα στη δεύτερη Ελληνογερμανική συνάντηση

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας συμμετείχε σήμερα στη δεύτερη Ελληνογερμανική συνάντηση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης POLIS στη Θεσσαλονίκη, η οποία ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας κ Χανς Φούχτελ.

Κατά την εισήγησή του ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι η βασικότερη προϋπόθεση για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας είναι η διαμόρφωση ενός σταθερού και ασφαλούς πλαισίου για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη η τοπική αυτοδιοίκηση και τα επιμελητήρια να πρωταγωνιστήσουν σε αυτή την προσέγγιση, προκειμένου να προχωρήσουν οι συνέργιες και να υπάρξουν απτά αποτελέσματα στο πεδίο των επενδύσεων. Συγκεκριμένα τόνισε : «Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να συζητήσουμε σοβαρά για προσέλκυση επενδύσεων και διεθνείς συνεργασίες είναι η διαμόρφωση ενός σταθερού και ασφαλούς επενδυτικού περιβάλλοντος. Οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα επιμελητήρια σε συνεργασία με το προξενείο της Γερμανίας μπορούμε να ενισχύσουμε την Ελληνογερμανική συνεργασία σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, η αγροτική οικονομία, ο πολιτισμός και να αναπτυχθούν συνεργασίες προς όφελος τόσο των επενδυτών όσο και των τοπικών κοινωνιών».

Αναφερόμενος στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό για τις παλινωδίες και τους χειρισμούς του λέγοντας «Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε μαύρο πρόβατο για όλη την Ευρώπη και κατάφεραν μόνοι τους να δημιουργήσουν ερωτηματικά για την συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ενιαίο νόμισμα, τα οποία αποτελούν κατακτήσεις των ελλήνων πολιτών εδώ και χρόνια. Οι εξελίξεις και η αντίδραση των ελλήνων πολιτών, απέδειξαν ότι όποιος επιχειρεί να θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας δεν έχει καμία θέση στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας μας».