Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή Πρόεδρου Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων 15ο Δημοτικού σχολείου Κατερίνης

Με αφορμή τις εκλογές της Ένωσης Γονέων του Δήμου Κατερίνης την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 18:00 στο εργατικό κέντρο θέλω να σας παραθέσω ορισμένες σκέψεις μου.
Αυτή η εκλογική διαδικασία είναι η ποιο κρίσιμη στην ιστορία της Ένωσης γιατί πραγματοποιούνται κάτω από συνθήκες ιδιαίτερες για την χώρα μας, οικονομικής λιτότητας, κρίσης θεσμών, ισοπέδωσης όλων όσων γνωρίζαμε μέχρι τώρα και στην μέση αυτής τις κρίσης τα παιδιά μας.

Για αυτό είναι απαραίτητο όσο ποτέ οι γονείς που θα απαρτίσουν τον νέο συμβούλιο της Ένωσης Γονέων να διακρίνονται από ορισμένα σημαντικά χαρακτηριστικά. Πρέπει να είναι έτοιμοι και αποφασισμένοι για σκληρή συνεχής και επίπονη ενασχόληση με τα προβλήματα της εκπαίδευσης των παιδιών μας. Πρέπει να μην υπολογίσουν προσωπικό κόστος και συνέπειες γιατί θα χρειαστεί να συγκρουστούν με καταστάσεις και αντιλήψεις και να προσπαθήσουν να τις ανατρέψουν προς όφελος των παιδιών κα μαθητών.
Η Ένωση Γονέων χρειάζεται ανθρώπους αγωνιστές με όραμα και αγάπη για αυτό που καλούνται να πράξουν.
Η Ένωση Γονέων δεν χρειάζεται ανθρώπους που θα εκμεταλλευτούν την συμμετοχή τους σε αυτήν ως μέσο κοινωνικής προβολής.
Η Ένωση Γονέων δεν χρειάζεται ανθρώπους που θα θεωρήσουν την συμμετοχή τους σε αυτήν ως μέσο για να προωθήσουν τις κομματικές τους φιλοδοξίες.
Η Ένωση Γονέων δεν χρειάζεται ανθρώπους που απλά θα την χρησιμοποιήσουν για να προσθέσουν άλλη μια σελίδα στο βιογραφικό τους.
Η Ένωση Γονέων πρέπει αν είναι ακομμάτιστη αλλά με λόγο και άποψη για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.
Η Ένωση Γονέων χρειάζεται ανθρώπους με ψυχή που θα χρειαστεί να την καταθέτουν καθημερινά για τον ένα και μοναδικό μας σκοπό, το συμφέρον και όφελος των παιδιών και μαθητών μας.
Για αυτό η ψήφος μας πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική και να πάει σε ανθρώπους άξιους και ικανούς που θα κάνουν πράξη όλα τα παραπάνω.

Κανταρτζής Μιχάλης
Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων 15ο Δημοτικού σχολείου Κατερίνης