Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Κλείνουν καταστήματα οι επώνυμες οργανωμένες αλυσίδες εστίασης, καθώς δεν αντέχουν το βάρος του ΦΠΑ 23%. ...


Για το 2012 αναμένεται, αν δεν μειωθεί η έμμεση φορολογία σε όλο τον κλάδο της εστίασης, δηλαδή και στις ανώνυμες ταβέρνες, ψησταριές, καφέ κ.λπ., να χάσουν τη δουλειά τους περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι.


Προς κλείσιμο κατααστημάτων τα Goodys, Everest, TGI Fridays, Γρηγόρης, KFC, McDonalds, Flocafe, Φούρνοι Βενέτη, Απολλώνιον, Pizza Hut, Pizza Fan, Coffee Time;

Τις τραγικές επιπτώσεις από την αύξηση του ΦΠΑ περιέγραψαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης (Goody’s, Everest, TGI Friday’s, Γρηγόρης, KFC, McDonald’s, Flocafe, Φούρνοι Βενέτη, Απολλώνιον, Pizza Hut, Pizza Fan, Coffee Time κ.λπ.) στη διάρκεια συνάντησής τους με τους δημοσιογράφους.

Πρόκειται για 28 επιχειρήσεις που αντιπροσωπεύουν το 25% του συνόλου της εστίασης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αθανάσιος Παπανικολάου (διευθύνων σύμβουλος της Goody’s & Everest) υπογράμμισε πως «έχουμε ήδη κλείσει καταστήματα και για το 2012 εκτιμούμε ότι από τις επιχειρήσεις-μέλη μας θα χαθούν 20.000 θέσεις εργασίας. Βγάζουμε κραυγή αγωνίας…», συνέχισε ο κ. Παπανικολάου, «και καλούμε την κυβέρνηση να μειώσει τον ΦΠΑ στο 9%». Οπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος του Σ.ΕΠ.Ο.Α. Παναγιώτης Μονεμβασιώτης (διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Βενέτης»), «τα έσοδα έχουν μειωθεί και δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι του υπουργείου Οικονομικών. Κι αυτό γιατί οι πωλήσεις μας έχουν πέσει από τον Σεπτέμβριο κατά 40%».