Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Βουλιάζει το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Θεσσαλονίκης

Με απογοήτευση δεκάδες Θεσσαλονικείς είναι εδώ και αρκετή ώρα στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους και παρακολουθούν το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο που φωταγωγήθηκε την περασμένη Κυριακή να...βουλιάζει!

Ο αέρας είναι πολύ δυνατός, γι' αυτό η βάση του δέντρου, όπως επίσης και τα αστέρια δεν άντεξαν τα...μποφόρ. Τα τέσσερα αστέρια έχουν ήδη "γκρεμιστεί" και οι Θεσσαλονικείς βλέπουν το θέαμα μη μπορώντας να κάνουν τίποτα...

Πάντως η Πολιτική Προστασία είχε προειδοποιήσει για έκτακτα καιρικά φαινόμενα το σαββατοκύριακο, αλλά κανείς δεν είχε φανταστεί πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό.

Πολύ εύστοχα κάποιος Θεσσαλονικιός έδωσε τη δική του εξήγηση στο όλο θέαμα, παρομοιάζοντας το πλωτό δέντρο με τη γενικότερη κρίση. "Η τοποθέτηση και φωταγώγηση του δέντρου είναι η κρίση. Το βούλιαγμα, είναι το τι τραβάμε κατά τη διάρκεια της κρίσης".
Να σημειώσουμε πως ο αντιπεριεφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, έριξε τις ευθύνες στη δημοτική αρχή μέσω twitter και facebook, γράφοντας: "Το πλωτό μας δέντρο δυστυχώς ναυάγησε! Λογικό, τα δέντρα είναι για τη στεριά και όχι για τη θάλασσα.....".


alt