Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ο Κοσκωτάς έκανε την αρχή.


Πήρε από τον ανακριτή προθεσμία 14 ημερών για να απολογηθεί, πράγμα εξωφρενικό για την εποχή, και διέφυγε. Χρειάστηκαν δύο χρόνια, πολλά χρήματα των φορολογουμένων και απώλεια εκατομμυρίων ανθρωποωρών για να επιστρέψει στην Ελλάδα με το στόμα κλειστό και να δικασθεί. Το ομώνυμο σκάνδαλο αποτελεί παρελθόν πια.
Μας το θύμισε μόλις φέτος ο..
Λαυρεντιάδης με την Proton. Οι βαρώνοι του Τύπου διεμοίρασαν τα ιμάτια της «ΓΡΑΜΜΗ ΑΕ», στην οποία είχε διοχετεύσει ο Κοσκωτάς το 90% των κλεμμένων, και το θέμα ξεχάστηκε. Κάτι πολιτικἐς αναταράξεις, η πτώση του Ανδρέα, η άνοδος του Δρακουμέλ, η κατάπτωση του κατάπτυστου Δρακουμέλ, η θριαμβευτική επάνοδος του Ανδρέα, ο απροσδόκητος θάνατός του, η διαδοχή από τον εκσυγχρονιστή Κώστα, τα υποβρύχια, η Siemens, η ψήφιση του άρθρου 86 του Συντάγματος για την ατιμωρησία των κλεπτών του δημόσιου χρήματος και των ονείρων ενός ολόκληρου λαού και ο ερχομός του Κωστάκη.
Η υπόθεση Βατοπεδίου έσκασε εν μέσω του ανοίγματος προς ανατολάς. Η Βουλή δεν εντόπισε ευθύνες υπουργών, αφού πράσινοι και γαλάζιοι ήταν βουτηγμένοι στα σκατά της γκρίζας ζώνης και δεν τολμούσαν να πουν την αλήθεια. Ο Χριστοφοράκος μας αποχαιρέτησε εγκαίρως, αν και εφρουρείτο ή ίσως απλώς παρηκολουθείτο διακριτικά.
Ο κ. Γιούνγκ μας αποχαιρέτησε ομοίως, αν και τελούσε υπό καθεστώς περιοριστικών όρων, άρα τελούσε υπό το άγρυπνο βλέμμα του Α.Τ. Πάρου. Ο Καράβελας ομοίως. Τώρα, όμως, το κράτος υπό τα στιβαρά χέρια του Λουκά και του πρώτου στην ιστορία της χώρας υφυπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Πεταλωτή κινητοποίησε αποτελεσματικά όλο των διωκτικό μηχανισμό για να μην μας αποχαιρετήσει ο Ευφραίμ. Λιμενικό, Αστυνομία, Εισαγγελείς, Ιατροδικαστές. Όλοι στο πόδι, στο καθήκον, στην υπηρεσία της πατρίδας γιορτιάτικα. Δεν μπορεί να μένουν ελεύθεροι οι συνομιλητές του Πούτιν παραμονές Χριστουγέννων. Προ πάντων δεν μπορεί να τους επιτρέπεται να παρουσιασθούν μόνοι τους στις Αρχές. Πρέπει να τους ξεφτιλίσουμε ζωγραφίζοντας σκηνικό προετοιμαζόμενης φυγής.
Εδώ είναι Βαλκάνια, προτεκτοράτο της Ουάσιγκτον με υπάκουους μπάτλερ. Δεν είναι παίξε-γέλασε