Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Δίου –Ολύμπου Γ. Φαρμάκης


ΘΕΜΑ: Η διαβίβαση του φακέλου, που αφορά την πράξη εφαρμογής 1/2002, επέκτασης σχεδίου Λεπτοκαρυάς, στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης, καθώς και προς τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης.

-----------------------------------------------

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε ο Δήμος μας εξυπηρετείται σε θέματα πολεοδομίας από την πολεοδομία του Δήμου σας, επειδή δεν έχει ακόμη δική του υπηρεσία. Στα πλαίσια αυτής της αρμοδιότητας οφείλετε να διαβιβάσετε προς την κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης το φάκελο της με αριθμό 1/2002 πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης «επέκταση Λεπτοκαρυάς, πρώην Δήμου Ανατολικού Ολύμπου και ήδη ενότητα Ανατολικού Ολύμπου του Δήμου μου, που κυρώθηκε με τη με αριθμό 21/4528/04-06-2002 απόφαση του Νομάρχη Πιερίας και μεταγράφηκε νόμιμα, προκειμένου να ενημερωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του Υ.Π.Ε.Κ.Α και να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων, όπως έπρεπε να κάνετε εδώ και πολύ καιρό και δεν έχετε κάνει μέχρι σήμερα, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας»

Επειδή το θέμα είναι πάρα πολύ επείγον και πιεστικό, διότι, όπως επίσης γνωρίζετε, υπάρχει πρόβλημα με την άνω πράξη, αφού εμπλέκεται με τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις του ΟΣΕ και της ΠΑΘΕ που καταργούν το άνω εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο σε εγκεκριμένα οικοδομικά τετράγωνα, το οποίο ήταν γνωστό πριν την άνω κύρωση της πράξης τόσο στον πρώην Δήμο Ανατολικού Ολύμπου και στη Διευθύνουσα Υπηρεσία της πρώην Ν.Α. Πιερίας, χωρίς να έχει γίνει κάτι προς την κατεύθυνση της λύσης του προβλήματος που απασχολεί μεγάλο αριθμό κατοίκων στον οικισμό της Λεπτοκαρυάς, τόσο από την πρώην Ν.Α. Πιερίας, όσο και τη Δ/νση Πολεοδομίας του Κεντρικού Δήμου Κατερίνης, που είναι αρμόδιος από 1-1-2011 σύμφωνα με το Ν. 3852/2010 για θέματα πολεοδομίας του Δήμου μας μετά την κατάργηση της Ν.Α. Πιερίας και την μεταφορά της αρμοδιότητας της πολεοδομίας σε εσάς, σε εφαρμογή των κατευθύνσεων που δόθηκαν με το αριθμ. ΔΤΕ/β/οικ.54670/108/13-12-2010 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος –Γενική Δ/νση Πολεοδομίας και Τοπογραφικών Εφαρμογών του Υ.Π.Ε.Κ.Α., σε συνδυασμό και με το αριθμ. 108113/4790/2106-2011 έγγραφο της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμούτης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Λιτόχωρο, 29-11-2011
Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Δίου –Ολύμπου
Γ. Φαρμάκης