Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

«Παγωμένο» εξακολουθεί να είναι το Ρέθυμνο από τις σοκαριστικές αποκαλύψεις σχετικά με τη δράση του παιδεραστή εκπαιδευτικού.



Από την πρώτη στιγμή που... η είδηση βγήκε στην επιφάνεια, δεκάδες είναι τα μηνύματα στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) μεταξύ αυτών που τον γνώριζαν, στα οποία εκφράζουν την έκπληξή τους, αλλά και την οργή τους για τη δράση του εκπαιδευτικού.

Εκατοντάδες νέα παιδιά που πέρασαν από τα χέρια του, είτε ως μαθητές στο σχολείο που δίδασκε είτε ως αθλητές σε τοπικές ομάδες μπάσκετ που προπονούσε, δεν μπορούν να πιστέψουν τι κρυβόταν πίσω από τον κατά τα άλλα αξιαγάπητο δάσκαλό τους.

Δεκάδες είναι τα μηνύματα στη σελίδα που συνεχίζει να διατηρεί στο Facebook, μέσω της οποίας μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, συνομιλούσε με πολλούς από τους ανήλικους, στα οποία εκφράζεται η οργή και ο αποτροπιασμός για τη δράση του 47χρονου άνδρα.

«Δε σεβάστηκες τις τόσες αθώες παιδικές ψυχούλες!!! Δε σεβάστηκες τα δύο αγγελούδια σου!!! Δε σεβάστηκες τη σύντροφο της ζωής σου που σε αγάπησε, σε πίστεψε, σε λάτρεψε!!! Δε σεβάστηκες μία ολόκληρη κοινωνία που σε είχε σαν πρότυπο!!! Δε σεβάστηκες Νίκο, τον ίδιο σου τον εαυτό!!!» γράφει με θλίψη και οργή μια φίλη του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Και συνεχίζει, λέγοντας, «Το μόνο που σεβάστηκες και λαχτάρησες είναι το τέρας που έκρυβες μέσα σου!!! Και το έκρυψες τόσο καλά!!! Ελπίζω η τιμωρία και η Θεία Δίκη να έρθει από τον ίδιο σου τον εαυτό. Τί θα πεις στα βλαστάρια σου αλήθεια, που σε είχαν σαν πρότυπο - πατέρα?? Τί θα πεις Νίκο στα δύο ματάκια που θα σε κοιτάξουν όλο νόημα, αλήθεια?».

Ένας άλλος νεαρός «φίλος» του, σκεφτόμενος τα δύο μικρά παιδιά που έχει ο εκπαιδευτικός, αναφέρει: «Ρε εντάξει, Το είπαμε, κτήνος, τέρας και αλλά πολλά. Εγώ δεν λέω ότι είναι Άγιος, πριν όμως τα πείτε, σκεφτείτε και το άλλο. Δεν βοηθάτε τα παιδιά του να το ξεπεράσουν έστω και λίγο. Φανταστείτε πως θα νιώθουν αυτά και μετά τα λέμε...».

Ο κατηγορούμενος Νίκος Σειραγάκης αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Κατά την απολογία του, πάντως, παραδέχθηκε τις πράξεις του, τις οποίες επιχείρησε να δικαιολογήσει ως μια διαδικασία «μύησης» για την ολοκλήρωση των νεαρών. Κατά την «κορύφωση» αυτής της «μύησης» λάμβαναν χώρα ασελγείς πράξεις, τις οποίες ως τώρα ο δράστης αρνείται.