Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Κλωσάει αυγά και κοιμάται στο κοτέτσι!



Κλωσάει αυγά, βολτάρει στο κοτέτσι και κουρνιάζει μαζί με τις υπόλοιπες κότες. Ως εδώ όλα καλά μόνο που ο Ότο δεν είναι κότα αλλά λαγός!

Ο... μπερδεμένος Ότο είναι οκτώ μηνών και δόθηκε στον νυν ιδιοκτήτη του ως δώρο όταν αγόρασε εννέα κότες κι έναν κόκορα από μία φάρμα.

Η οικογένεια ζει σε ένα μικρό νησί στην Φινλανδία, περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ελσίνκι.

«Όταν πήγα στο κοτέτσι βρήκα τον Ότο να κάθεται πάνω στα αυγά. Μία άλλη φορά τον είδα να προσπαθεί να καθίσει εκεί που κάθονταν και οι κότες, πηδούσε κι έπεφτε ξανά και ξανά» δηλώνει στο Reuters ο ιδιοκτήτης του Ότο.

Ο λαγός δεν κάθεται όπως οι περισσότεροι λαγοί ούτε του αρέσουν τα καρότα. Καθώς μέχρι στιγμής έχει ζήσει όλη του τη ζωή με κότες, προτιμά την τροφή που ρίχνεται στο κοτέτσι, τρέχει στη φάρμα με τα υπόλοιπα... κοτόπουλα και μερικές φορές παίζει μαζί τους πηδώντας από πάνω τους!

«Για τος κότες είναι απλά ένας δικός τους. συχνά κάθεται ανάμεσα στις κότες και χώνεται κάτω από τα φτερά τους», λέει ο ιδιοκτήτης της φάρμας.

Το μόνο... λαγουδίσιο χαρακτηριστικό που διατηρεί ο Ότο είναι η αντίδρασή του όταν ένας ξένος μπει στο αγρόκτημα: γίνεται... λαγός!