Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Δήμος Πύδνας Κολινδρού – ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2012 στο Μακρύγιαλο


Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η γιορτή των Θεοφανείων και ο αγιασμός των υδάτων σε όλες τις Δημοτικές ενότητες του Δήμου Πύδνας Κολινδρού. Πάρα πολύς κόσμος παραβρέθηκε στην κεντρική εκδήλωση στην παραλία Μακρυγιάλου,

παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, προκειμένου να συμμετάσχουν στις λαμπρές λατρευτικές εκδηλώσεις.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος ο βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Πολυχρονίδης οι αντιδήμαρχοι, Αιγινίου Ξανθίππη Βασιλειάδη, Πύδνας Δημήτρης Σιανίδης, Κολινδρού Ιωάννης Μπιτσιάνης, Μεθώνης Γαβριηλίδου-Ζησιού Παρασκευή, ο κ. Βαγγέλης Λαγδάρης και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Μακρυγιάλου κα Μαρία Αβραμίδου και πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες, του Δήμου Πύδνας Κολινδρού.

Η κακή εκτίμηση των καιρικών συνθηκών και τα μεγάλα κύματα τη στιγμή της ρίψης του Σταυρού στη θάλασσα, ανέτρεψαν την βάρκα με αποτέλεσμα να βρεθούν στα παγωμένα νερά ο ιερέας, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ κ. Μιάουρας Γεώργιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Μελιδώνης Ιωάννης και άλλα 4 άτομα που βρίσκονταν επάνω στη βάρκα. Οι κολυμβητές που πέσανε να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό τους βοήθησαν και βγήκαν όλοι στη στεριά σώοι.