Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Από τη δημοσιογραφική ομάδα του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης για τη γιορτή των Χριστουγέννων:


Μια όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή, γεμάτη μεράκι, τρυφερότητα κι ανθρωπιά, πραγματοποιήθηκε το πρωί της 23ης Δεκεμβρίου 2011 στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας. Οι μαθητές με την συνεργασία και την επιμέλεια των εκπαιδευτικών ετοίμασαν ένα πλούσιο γιορτινό πρόγραμμα γεμάτο τραγούδια, κάλαντα και πολλές - πολλές ευχές σε διάφορες γλώσσες. Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι καθηγητές: Μαρία Τασοπούλου, Δημήτρης Τασούδης και Αντώνης Γκουτζούλης.

Γι μια ακόμη χρονιά η μαγεία των Χριστουγέννων πλημμύρισε τις ψυχές όλων με ελπίδα, αισιοδοξία κι αγάπη.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές του σχολείου εύχονται η καινούρια χρονιά να αναστήσει το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων, να ζεστάνει τις παγωμένες καρδιές τους και να χαρίσει σ΄ αυτούς που αγωνίζονται τη ζωή που τους αξίζει!

Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά!

Ηλιάνα Σκαμαγκά Β4

Πλησιάζοντας και πάλι η γιορτή των Χριστουγέννων, το 5ο Γυμνάσιο οργάνωσε την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στους καθηγητές και τους μαθητές.

Όλοι μαζί κάθε χρόνο αναδεικνύουμε την αξία της γιορτής συνδυάζοντας τη θρησκεία με διάφορα έθιμα αλλά και τη διαφορετική ματιά των νέων.

Έτσι και την Παρασκευή 23 Δεκέμβριου ο χώρος της εκδήλωσης πλημμύρισε από χαρούμενες φωνές και υπέροχα μελωδικά τραγούδια. Εντύπωση έκανε η πρώτη εμφάνιση του ΄΄ Μουσικού Εργαστηρίου ΄΄ του σχολείου μας. Το νεοσύστατο μουσικό μας σύνολο, με τις οδηγίες του κυρίου Δ. Τασούδη, χάρισε σε όλου μας υπέροχες στιγμές, ενώ οι μαθητές στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο μα το δικό τους ξεχωριστό τρόπο κι έκαναν ευχές σε διάφορες γλώσσες.

Μετά από αυτή την όμορφη εκδήλωση, ευχόμαστε το σχολείο μας να συνεχίσει να ζει τέτοιες στιγμές ανιδιοτελούς αγάπης και καλής συνεργασίας ανάμεσα σε όλους!

Και του χρόνου!!!

Μαριέλα Πιτσίλκα Β4

Φωτογραφίες: Ηλιάνα Σκαμαγκά, Κωνσταντίνα Συμεωνίδου, Άννα Φωκαΐδου