Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Ο ηθοποιός – πρωταγωνιστής της διαφήμισης, Μανώλης Μαυρομάτακης, μίλησε στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής»

Η τελευταία διαφήμιση γνωστής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας με τον πλανόδιο ψήστη ο οποίος φτιάχνει σάντουιτς έξω από ένα γήπεδο και σκαρφίζεται έξυπνες ατάκες για να προσεγγίσει τους πεινασμένους οπαδούς...
«ομορφαίνουν, δεν παχαίνουν», αναπαράγεται συνεχώς στο διαδίκτυο με την χαρακτηριστική φράση ....«ομορφάαααντρα μου» να έχει μπει και στις παρέες αρκετών Ελλήνων!

Ο ηθοποιός – πρωταγωνιστής της διαφήμισης, Μανώλης Μαυρομάτακης, μίλησε στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» αναφέροντας πως η πρόταση αυτή αποτέλεσε δώρο για εκείνον τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Τα χρήματα από μια διαφήμιση είναι πάρα πολλά, όσα βγάζω δουλεύοντας επί μήνες στο θέατρο».Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει ο ηθοποιός, οι απολαβές ήταν και το βασικό κίνητρο για να δεχθεί να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο διαφημιστικό σποτ. Ο κόσμος του μιλάει πλέον στον δρόμο, αλλά ο ίδιος ωστόσο, δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει όλη αυτή την ξαφνική αναγνώριση. «Δεν μου αρέσει να περπατάω στο δρόμο και να μου φωνάζουν «ομορφάντρα μου».Ποιος είναι ο ηθοποιός από την Σητεία

Πρόκειται για έναν εξαίρετο και βραβευμένο ηθοποιό με λαμπρή καλλιτεχνική πορεία στο ελληνικό θέατρο και τον κινηματογράφο και συμμετοχή σε σπουδαία έργα. Ο Μανώλης Μαυροματάκης είναι τρανταχτό παράδειγμα ηθοποιού που καταρρίπτει το μύθο ότι οι «ξεχασμένοι» και δίχως κάποια σημαντική πορεία στο καλλιτεχνικό στερέωμα ηθοποιοί προσπαθούν να βρουν διέξοδο σε διαφημίσεις για τα προς το ζην.

Ο, κατά τα άλλα, «γκουρμές» είναι βραβευμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός έχοντας αποσπάσει το πρώτο βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο φεστιβάλ Δράμας, για την ταινία «Τα παιδιά της Σπιναλόγκας» του Κώστα Αθουσάκη που προβλήθηκε το 2007.Όπως αναφέρει το cretalive.gr η πορεία του όμως στην τέχνη δεν αρχίζει ούτε τελειώνει εκεί. Ο Μαυροματάκης είναι άμεσος, απλός και απολαυστικός σ’ έναν σκηνικό χώρο που γνωρίζει καλά, το θέατρο, και σ’ ένα υποκριτικό είδος που ξέρει πώς να αναδείξει. Δεν θα ήταν παράτολμο αν έλεγε κάποιος ότι η παρουσία του σε παραστάσεις λειτουργεί σαν ένα είδος κομπέρ που μετέχει όμως ενεργά στη θεατρική πράξη.

Ο Μαυροματάκης έχει επιθεωρησιακά στοιχεία στο παίξιμο του με την έννοια της αμεσότητας και της επικοινωνίας με το κοινό. «Ο Μανώλης Μαυροματάκης είναι ηθοποιός ανοιχτής προοπτικής και μεγάλης δυναμικότητας και πάντα έχει κάτι να μας αποκαλύψει. Υποδύεται ρόλους με τη βαρύτητα και την εκφραστικότητα που πρέπει. Είναι το πρόσωπο που πολλές στιγμές κατά τη διάρκεια μιας παράστασης ή μιας ταινίας ανατρέπει τα μειονεκτήματά της προσδίδοντας βαθείς χρωματισμούς και συναίσθημα» λένε όσοι έχουν παρακολουθήσει στενά τα βηματά του στην τέχνη.

Ενδεικτικά σημεία της μέχρι τώρα καριέρας του είναι ότι όχι μόνο παίζει στο θέατρο αλλά σκηνοθετεί παραστάσεις και ταινίες που έχουν αποσπάσει μόνον κολακευτικά σχόλια. Έχει παίξει και έχει υπάρξει συντελεστής λοιπόν στις εξής ταινίες: Μαριονέτα - Marionette (2007), Uranya (2006), Το Ονειρο του Σκύλου - A Dog's Dream (2005), Quo Vadis (2004), Μπραζιλερο (2001), Ενας Λαμπερός Ηλιος - A Bright Shinning Sun (2000), Η Γωνία του Παραδείσου (1998), Πριν το Τελος του Κοσμου - Before the End of the World (1996), Ελεύθερη Κατάδυση - Love Knot (1995), Λευτέρης Δημακόπουλος - Lefteris (1993), ενώ στο θέατρο ξεπέρασε τον εαυτό του στην παράσταση «Ο Ζορμπάς, η πραγματική ιστορία». Τέλος, έχει συνεργαστεί και με τον Πάνο Κοκκινόπουλο έχοντας εμφανιστεί σε επεισόδια του Κόκκινου Κύκλου.