Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Νίκος Μακρίδης Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας


Το θέατρο του παραλόγου της κυβέρνησης Παπαδήμου καλά κρατεί. Το δήθεν εθνικό σχέδιο σωτηρίας της χώρας μοιάζει μακρινή ουτοπία. Οι διαβουλεύσεις του Οκτωβρίου αποδεικνύονται απέραντο ναυάγιο που μας τραβά προς τη χρεοκοπία.

Τα μόνα σημαντικά γεγονότα που γι’ αυτούς «ρέουν καλώς» είναι το πώς ο κ. Παπαδήμος θα παραμείνει πρωθυπουργός (σωτήρας) για περισσότερο απ’ όσο προβλέπεται και για το αν ο Γιώργος Παπανδρέου θα παραμείνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ με ή χωρίς τη στήριξη Βενιζέλου. Ούτε αυτοί πλέον δεν γνωρίζουν αν μπορούν να υποστηρίξουν το σχέδιό τους.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν τα τόσα προβλήματα που ταλανίζουν όλους εμάς… Η ΔΕΗ ξεκινά διακοπές ρεύματος στα νοικοκυριά που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι, οι νέοι εγκαταλείπουν τη χώρα για ένα καλύτερο μέλλον σε ξένες χώρες, η ανεργία αυξάνεται συνεχώς και εκατοντάδες άνθρωποι μένουν κυριολεκτικά στο δρόμο.

Τα εθνικά μας θέματα «επιλύονται» δια της πλαγίας οδού. Τα Σκόπια δρουν ανενόχλητα κάνοντάς μας περίγελο της Ευρώπης, μιας και το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ξεχάσει το ρόλο του.

Είτε θέλουμε να το πιστέψουμε είτε όχι είμαστε υπό κατοχή τεχνοκρατών-τρομοκρατών. Οι εκλογές πλέον είναι όχι απλά μονόδρομος αλλά μοναδική λύση. Ούτε ο πιο αισιόδοξος υποστηριχτής της κυβέρνησης Παπαδήμου δεν μπορεί πια να στηρίξει τις κινήσεις της. Ο αποτυχημένος σύμβουλος του Παπανδρέου κάνει τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου να φαντάζει ως ιδανικός ηγέτης για το τόπο.

Θέλουμε να το πιστέψουμε ή όχι είμαστε πλέον υπό κατοχή από τεχνοκράτες – τρομοκράτες. Πλέον ήρθε η ώρα να ξαναπούμε “Αέρα” και να “πάρουμε πίσω” την χώρα μας και την τιμή μας και να μην αφήσουμε ξανά τον τόπο μας σε λάθος διαχειριστές.