Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ, στη συνεδρίαση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα :


Αρνήθηκε να δεχτεί το τρίλεπτο, ο περιφερειακός σύμβουλος Γρηγόρης Παπαχρήστος, να παρουσιάσει τις θέσεις του για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2012-2014.

Στην παρέμβαση του δήλωσε σχετικά:
‘’Δεν μπορεί για ένα τόσο σοβαρό θέμα να έχουν στη διάθεσή τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι ένα τρίλεπτο, όταν οι αντιπεριφερειάρχες και οι επικεφαλής των παρατάξεων, ξεπερνούν ακόμη και την μισή ώρα. Το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει μετατραπεί σε πασαρέλα των αντιπεριφερειαρχών και των αρχηγών των παρατάξεων και οι περιφερειακοί σύμβουλοι έχουν μετατραπεί σε θεατές και ακροατές τους. Η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ευθύνεται ιδιαίτερα για αυτό’’.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν ειδική, με μοναδικό θέμα τη συζήτηση επί του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2012-2014.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε στη μία το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις επτά το βράδυ
Όταν δόθηκε ο λόγος στους περιφερειακούς συμβούλους ήταν περίπου έξι το απόγευμα, η αίθουσα είχε σχεδόν αδειάσει, οι εναπομείναντες είχαν ήδη κουραστεί και διαμαρτύρονταν για το πέρασμα της ώρας.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι κάτω από αυτές τις συνθήκες έπρεπε το λιγότερο σε τρία λεπτά να ολοκληρώσουν την τοποθέτηση τους για την περιφέρεια και την περιφερειακή ενότητα από την οποία προέρχονται.
Αυτό βέβαια δεν είναι πρωτοφανές φαινόμενο, είναι συνηθισμένη εικόνα στο περιφερειακό συμβούλιο, στον ένα χρόνο λειτουργίας του.
Με την τοποθέτηση του Γρηγόρη Παπαχρήστου συντάχθηκαν και άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι, σημειώνοντας πως με τέτοιες συνθήκες δεν υπάρχει λόγος να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις και είναι προτιμότερο να στέλνουν τις απόψεις τους, με αλληλογραφία!
Μετά την διαμαρτυρία αυτή, ο κ. Παπαχρήστος κατέθεσε στο προεδρείο γραπτό κείμενο με τις θέσεις και τις απόψεις του επί του επιχειρησιακού προγράμματος και αποχώρησε από την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.