Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΩ ΑΓΙΑΝΝΗ «ΑΡΓΟΣ»



Η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου "ΑΡΓΟΣ" Άνω Αγιάννη πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής στην κατάμεστη από μέλη και φίλους αίθουσα του Συλλόγου.

Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Παυλίδης, αφού ευχήθηκε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου σε όλους υγεία και δημιουργική χρονιά, έκοψε την πίτα.

Την εκδήλωση κοπής τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης Αλέξανδρος Γιουμίδης, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Χαράλαμπος Οφίδης κ.α. εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης μουσικό ποντιακό συγκρότημα αποτελούμενο από μέλη του συλλόγου σκόρπισε κέφι στους συμμετέχοντες με παραδοσιακά κάλαντα, αγαπημένα τραγούδια και σκοπούς των Ποντίων.

Η λιτή αυτή εκδήλωση έδωσε για άλλη μια φορά την ευκαιρία στα μέλη του Συλλόγου να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν τις ευχές τους για τον καινούριο χρόνο.


Στον τυχερό της πρωτοχρονιάτικης πίτας Χρήστο Φυδάνογλου, δόθηκε συμβολικό δώρο(ασημένια εικόνα), ενώ το φλουρί από τα χορευτικά τμήματα κέρδισε ο μικρός Τσιβαλίδης Κων/νος, στον οποίο δόθηκε χρηματικό ποσό.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

Εν τω μεταξύ τα Θεοφάνεια εορτάστηκαν με λαμπρή τελετή το περασμένο Σάββατο και στον Αγιάννη, όπως και σε όλο τον χριστιανικό κόσμο. Στο εξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονος, ο πατήρ Ανέστης αγίασε τα ύδατα παρουσία εκατοντάδων πιστών. Με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού νέοι και νέες του χωριού έπεσαν στα παγωμένα νερά της υδατοδεξαμενής και τελικά τον Σταυρό ανέσυρε η Ασαρίδου Μαγδαληνή στην οποία – όπως και σε όλους τους συμμετέχοντες – δόθηκε αναμνηστικό δώρο.

Με φροντίδα του συλλόγου και σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα σε όλους όσοι παρέστησαν στην τελετή.

Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ετήσιος χορός του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου και ώρα 21:00 στο κέντρο «ΑΡΙΑ».Η εκδήλωση περιλαμβάνει πλούσιο ποντιακό – λαϊκό μουσικό πρόγραμμα. Τιμή πρόσκλησης με ποτό και πλήρες μενού 15 ευρώ.