Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ενώνουν τις δυνάμεις τους Επιμελητήριο και Επιχειρηματίες

για τη φιλοξενία δημοσιογράφων με στόχο την τουριστική προβολή

Ομόφωνα εγκρίθηκε η απόφαση από το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου

Με στόχο την τουριστική προβολή της Πιερίας, με εστίαση στον ορεινό τουρισμό, το Επιμελητήριο Πιερίας προσκαλεί δημοσιογράφους από όλη την Ελλάδα σ' ένα τριήμερο φιλοξενίας, στις 13-15 Ιανουαρίου 2012. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, το απόγευμα της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου με τουριστικούς φορείς ώστε να υπάρξει η συνδρομή των επαγγελματιών του τουρισμού για την καλύτερη δυνατή προβολή του τόπου.

Οι συμμετέχοντες

SYNANTISI28-12-11_F12093.JPG Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Α' Αντιπρόεδρος Μάρκος Κουλούμογλου, η Β' Αντιπρόεδρος Ματούλα Βελώνη, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Ασαρίδης, ο Οικονομικός Επόπτης Παύλος Μπατάλας, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Αφροδίτη Λέϊνα, ο Αντιπρόεδρος Ηλίας Ηλιάδης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ελατοχωρίου και λοιπών διαμερισμάτων πρώην Δ. Πιερίων Αναστασία Μποστανίτη - Κιοσέ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας Δημήτρης Πανταλώνας και ο Μπάμπης Ζαπουνίδης.

Η σύσκεψη

Τη συνδρομή και συνεργασία των επαγγελματιών του τουρισμού ζήτησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κατά τη διάρκεια της σύσκεψης όπου αναπτύχθηκε η στόχευση της πρωτοβουλίας αλλά και τέθηκε επί τάπητος το πρόγραμμα της φιλοξενίας. Άμεση και θετική ήταν η ανταπόκριση των παρευρισκομένων να συμβάλουν στη διοργάνωση του τριημέρου φιλοξενίας των δημοσιογράφων από όλη την Ελλάδα τονίζοντας ότι τέτοιες δράσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την προώθηση της Πιερίας ως τουριστικού προορισμού όλο το χρόνο και γι αυτό απαιτείται να επαναλαμβάνονται.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού σημείωσαν ότι θα συμμετέχουν ενεργά προσφέροντας τα καταλύματά τους αλλά και ιδιαίτερη φιλοξενία, όπως γεύματα και ξενάγηση. Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε διεξοδικά το πρόγραμμα της φιλοξενίας το οποίο, στοχεύοντας στην ανάδειξη του ορεινού τουρισμού, θα περιέχει επισκέψεις και φιλοξενία σε Λιτόχωρο, Ελατοχώρι, Χιονοδρομικό Κέντρο, Δίον και αρχαιολογικούς χώρους, Π. Παντελεήμονα, Πλαταμώνα, Λεπτοκαρυά, Παραλία Κατερίνης.

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου:

«Ενώνουμε τα χέρια για την ανάδειξη του της Πιερίας»

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας τόνισε: «Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μας από την άμεση ανταπόκριση των επαγγελματιών του τουρισμού σ' αυτή την πρωτοβουλία μας. Ενώνουμε τα χέρια σε μια κοινή προσπάθεια να αναδείξουμε τον τόπο μας ως τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών και πολλαπλών επιλογών. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος για την άριστη συνεργασία και τα θετικά αποτελέσματα της κοινής μας προσπάθειας. Τους ευχαριστώ όλους».

Ομόφωνα εγκρίθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο

D_F12175.S.28-12-11.JPG Τέλος, το θέμα της φιλοξενίας των δημοσιογράφων στην Πιερίας ήταν ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πιερίας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου. Τα μέλη του Δ.Σ. αφού ενημερώθηκαν για τη δράση από τον κ. Χατζηχριστοδούλου ενέκριναν ομόφωνα το θέμα.