Με την παρουσία των δημοτών του Δίου Πιερίας των καταγόμενων από την ιστορική παραολύμπια περιοχή και πλήθους πολιτών από ολόκληρο τον Νομό Πιερίας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 το 17ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ των απανταχού δημοτών του Δίου.
Το έθιμο αναβίωσε με πρωτοβουλία του εφημέριου του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής πατρός Δημητρίου Κουτσιμάνη και του τοπικού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και αποσκοπεί στο να διατηρήσει αναλλοίωτη τη συνοχή όσων διαμένουν στο Δίον με τους καταγόμενους που διαβούν μακριά από την ιδιαίτερη πατρίδα τους.
Μετά τη Θεία Λειτουργία και την τιμητική απονομή αναμνηστικού στον Ιεροκήρυκα και Αρχιμανδρίτη πατέρα Σεβαστιανό Αράπη για το Θεάρεστο ποιμαντικό του έργο, ο εμπνευστής της αναβίωσης του ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ π. Δημήτριος Κουτσιμάνης αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. κ. Αγαθόνικο για την πολυετή, πολύπλευρή υποστήριξη και συμπαράσταση που παρείχε στην πρωτοβουλία του εθίμου , επεσήμανε: « Στο χώρο που βρισκόμαστε σήμερα και πριν την κατασκευή του περίλαμπρου σημερινού Ιερού μας Ναού υπήρχε Ιερό Μονύδριο προς τιμή της Αγίας Παρασκευής της Οσιοπαρθενομάρτυρος και Αθληφόρου Αγίας της Ορθοδόξου και Καθολικής του Χριστού Εκκλησίας. Σε τούτο εδώ το Μονύδριο το υπαγόμενο στον Άγιο Διονύσιο του εν τω Ολύμπω του θαυματουργού , οι προγονοί μας συγκεντρώνονταν και αντάμωναν αναζητώντας τόσο την Ευλογία και Χάρη της Αγίας Παρασκευής όσο και στο να διατηρήσουν τη μεταξύ τους συνοχή , αδελφοσύνη και επικοινωνία».
Στη συνέχεια αφού στάθηκε στην ιστορική διαδρομή του ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ και στη συμβολή της Εκκλησίας στην ανάδειξη και διατήρηση των εθίμων και δημιουργημάτων του λαού αναφέρθηκε στη σημερινή Ελληνική πραγματικότητα τονίζοντας: « Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας στάθηκε και στέκεται κοντά και δίπλα στον δοκιμαζόμενο αδελφό μας. Με το τεράστιο Θεάρεστο κοινωνικό μας έργο δίνουμε χέρι βοηθείας σ’ όποιον αδυνατεί να ορθοποδήσει σ’ αυτή τη δοκιμασία. Θα εμποδίσουμε την ηθική κατάπτωση και θα επαναφέρουμε τη χαρά και την αισιοδοξία, όπως πάντα στα δύσκολα το έπραττε η μεγάλη του Χριστού Ορθόδοξη Εκκλησία.»
Ακολούθησε στο προαύλιο του Ναού η περιφορά από τον π. Δημήτριο Κουτσιμάνη του παραδοσιακού Φλάμπουρου, δείγμα της έναρξης του ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ και συμβόλου της αγάπης και της αδελφοσύνης. Αργότερα οι νέοι και οι νέες του χωριού επισκέφτηκαν τη βρύση του Ναού σημείο συνάντησης για τη γνωριμία και τα παντρολογήματα.
Τέλος, με τη συνοδεία της παραδοσιακής γκάιντας οι χορευτές του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Ολύμπιος Ζεύς» μαζί με τους κατοίκους χόρεψαν ντόπιους χορούς, ενώ όλοι γεύτηκαν τα τοπικά εδέσματα και απόλαυσαν το άφθονο κρασί.