Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

35 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για γέλια και για κλάματα

Αντώνης Δ.Μάντζιος, οικονομολόγος

Οι 35 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αφού αφαίρεσαν την πρότασή τους για παράταση της θητείας του Παπαδήμου, μπρ….., απευθύνονται στους τρεις αρχηγούς των κομμάτων ( τρεις νάνε η ώρες τους στη θέση αυτή) και στον αρχηγό του ΛΑ.Ο.Σ., οι δημοκράτες μας, και προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι.

Ουσιαστικά μας λένε ότι θα ψηφίσουν το νέο μνημόνιο με τα σκληρά και άδικα μέτρα (κατά τους ίδιους) και αναποτελεσματικά λέμε εμείς, εν όψει υποσχέσεων για αντισταθμιστικά- ισορροπητικά –ισοδύναμα και πάει λέγοντας μέτρα που καλούν να πάρει η κυβέρνηση αργότερα.

Δηλαδή βρε δερβέναγες γιατί δεν παίρνατε αυτά τα μέτρα τόσο χρόνια που κυβερνούσατε με ισχυρή αυτοδυναμία; Γιατί δεν τα παίρνετε τώρα που έχετε αυτοδυναμία 250 εδρών στη Βουλή αντί να ψηφίζετε νέο μνημόνιο;

Ξεχάσατε ότι τις ίδιες υποσχέσεις μας δίνετε και όταν ψηφίζατε το μνημόνιο δυο χρόνια πριν; Και αν τότε δεν γνωρίζατε, δεν ακούγατε τις φωνές μας, τώρα που αποδείχτηκε το έγκλημα, γιατί;

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού κύριοι και κυρίες, 35 μας.

Ρωτήσατε άραγες την Μέρκελ και τον Σαρκοζί να δείτε τι γνώμη έχουν για τις προτάσεις σας και που σας έχουν γραμμένους;

Τολμάτε να τα υποστηρίξετε σε δημόσιο διάλογο σήμερα κιόλας έστω και σε ψηφοφόρους σας, ενώπιος ενωπίω;

Με τις ίδιες και ανάλογες υποσχέσεις δεν πήρατε και τις εκλογές ( λεφτά υπάρχουν ) και να που μας καταντήσατε;

Γιατί δεν έχετε το θάρρος να πείτε ότι ναι. Ψηφίζουμε αυτά τα μέτρα γιατί τα θεωρούμε σωστά για εμάς τους βουλευτές. Γιατί δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε την βουλευτική μας έδρα. Γιατί μας χρειάζονται οι παχυλοί μισθοί των δύο επόμενων χρόνων. Γιατί τελούμε σε διατεταγμένη υπηρεσία από τον ΓΑΠ και αυτός από την Τρόικα.Γιατί θεωρούμε ότι και πάλι θα σας γελάσουμε, πάλι θα σας πάρουμε την ψήφο, πάλι θα επιβιώσουμε.

Γιατί πρέπει τέλος πάντων να προστατεύσουμε όλους αυτούς που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω, όλους αυτούς που περιμένουν να χρεοκοπήσει ο λαός για να αγοράσουν φθηνά, όλους αυτούς που σπρώχνουν την πατρίδα μας στον όλεθρο για να επωφεληθούν.

Καθαρές κουβέντες κύριοι και κυρίες 35 μας.

Το τραγικό είναι ότι την ώρα που βρίσκονται σε αναβρασμό οι κοινοβουλευτικές ομάδες και των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης,την ώρα που πολλοί βουλευτές ανησυχούν για το μέλλον της ώρας, την ώρα που δημοσκοπικά έρχεται η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ χωρίς να κερδίζει η ΝΔ,την ώρα που ο λαός βρίσκεται στους δρόμους, την ίδια ώρα κάποιοι βουλευτές, πρωτοκλασάτα στελέχη, πρώην υπουργοί, έχουν το θράσος να μας θεωρούν χαχόλους, έχουν το θράσος να θέλουν να μας δουλεύουν, έχουν το θράσος να μας βγάζουν τη γλώσσα πάνω από τα χαλάσματα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Φτάνει πια. Ο λαός βρίσκεται στους δρόμους.

Και εσάς και όσους βουλευτές ψηφίσουν το νέο μνημόνιο σας περιμένει ο σκουπιδοτενεκές της ιστορίας.