Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Με το Εργατικό Κέντρο Αθηνών και το Συνδικάτο του Μετρό συναντήθηκε το ΠΑΜ.

Με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών και με το Συνδικάτο των εργαζομένων του Μετρό Αθηνών, συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Πατριωτικού Μετώπου, στο πλαίσιο της εντατικοποίησης της δράσης του, για την ανάπτυξη συμμαχιών, απέναντι στην κατοχική κυβέρνηση των νεοταξιτών.

Τόσο στον κ. Αντώνη Σταματόπουλο, Πρόεδρο του Συνδικάτου Εργαζομένων του Μετρό Αθηνών, όσο και στην Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, κ. Στάβυ Σαλουφάκου, καθώς και στα παρόντα μέλη των Διοικήσεων των Οργανώσεών τους, οι εκπρόσωποι του Πατριωτικού Μετώπου, ανέλυσαν με κάθε δυνατή λεπτομέρεια τις θέσεις του Κινήματος, αλλά και τις προτάσεις τους για συνολική ανατροπή της κατοχικής συμμαχίας των εκφραστών του ΔΝΤ και της Τρόϊκας, η οποία προχωρά ακάθεκτη στην διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας.

Από την πλευρά τους τα Συνδικαλιστικά Όργανα των Εργαζομένων, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις επιλογές των τριτοβάθμιων συνδικάτων και εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να μελετήσουν τις προτάσεις του Κινήματος, αλλά και να στηρίξουν δημόσια την προσπάθεια του Ανταλλακτηρίου Αγροτικών και Ελληνικών Προϊόντων, «Αλληλέγγυον», έτσι ώστε στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε και στις σκοτεινότερες που έρχονται, να μην πεινάσει κανείς.

Πέρα από την γενικότερη ανάλυση των θέσεων και προτάσεων του Πατριωτικού Μετώπου, ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Σταύρος Βιτάλης, κάλεσε τους συνδικαλιστές να μελετήσουν με ιδιαίτερη προσοχή την θεμελιώδη θέση του Κινήματος, πως ο αγώνας για την απαλλαγή μας από το νεοταξίτικο μπλόγκ που κυβερνά τον τόπο, έχει σαφή εθνικοαπελευθερωτικά χαρακτηριστικά. Παράλληλα, τόνισε πως η «ταξική» και μόνο αντιμετώπιση της επίθεσης που δεχόμαστε συνολικά ως ελληνική κοινωνία, στην ουσία περιορίζει και αδυνατίζει τη δυνατότητα συμπαράταξης όλων των αντινεοταξίτικων δυνάμεων της χώρας, στον κοινό αγώνα.

Να προσθέσουμε εδώ πως ο κ. Βιτάλης, μιλώντας μετά τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων στα ΜΜΕ, έκανε ευθεία και σκληρότατη κριτική στους εκφραστές του «λογιστικού-οικονομολογικού» τύπου νεόκοπους «μεσσίες-σωτήρες», «κολωτούμπες της αριστεράς αυτή την φορά», οι οποίοι επιχειρούν με κάθε τρόπο να παρουσιάσουν το συνολικό πρόβλημα της Πατρίδας και του Λαού μας ως «λογιστικό πρόβλημα». Με πρόδηλο στόχο φυσικά, να στήσουν «μαξιλαράκια σωτηρίας» στο υπόλογο στο Έθνος και στο Λαό πολιτικό σύστημα, στο πρότυπο του κοινού απατεώνα Κάρλος Μένεμ της Αργεντινής. Μια καλά χρηματοδοτούμενη, πανέξυπνη επιλογή των μεγάλων αφεντικών που διαφεντεύουν τον τόπο, η οποία όμως, όπως και στην περίπτωση του απατεώνα Μένεμ, θα οδηγήσει αυτούς που την υπηρετούν, εκεί που τους πρέπει, όταν έλθει η ώρα της απονομής δικαιοσύνης.