Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης


- Ο Δήμος Κατερίνης αρνήθηκε να ερευνήσει αν υπάρχουν υποσιτιζόμενοι μαθητές στα σχολεία μας.

- Το υπουργείο αντίθετα θα διαθέσει μικρογεύματα σε όσα σχολεία υπάρχουν υποσιτιζόμενοι μαθητές.



Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο προτείναμε ο Δήμος να ερευνήσει σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αν υπάρχουν υποσιτιζόμενοι μαθητές, μαθητές που πηγαίνουν σχολείο χωρίς να έχουν φάει πρωινό. Η πρότασή μας μαζί με άλλες στάλθηκε με email στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και παράλληλα δόθηκε στη δημοσιότητα για την ενημέρωση όλων των μελών του Δ.Σ. αλλά γιατί όχι και της κοινωνίας.


Η Δημοτική πλειοψηφία αρνήθηκε τη συζήτηση του θέματος, αρνήθηκε να αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία , αρνήθηκε να δώσει το λόγο στον δημοτικό μας σύμβουλο Αντώνη Μάντζιο να εξηγήσει τους λόγους που ζητάμε να πάρει ο Δήμος τη σχετική πρωτοβουλία. Δόθηκε όμως ο λόγος στον δήμαρχο κ. Χιονίδη, ο οποίος ενοχλήθηκε από την δημοσίευση της πρότασής μας, καταφέρθηκε εναντίον μας για χίλια δυο και ανάμεσα σε άλλα ισχυρίστηκε ότι αυτό είναι δήθεν μια ακτιβίστικη ενέργεια με τις οποίες ενέργειες ο Δήμος δεν πρέπει να έχει καμία σχέση.

Σήμερα γράφεται στον Τύπο ότι το Υπουργείο Παιδείας ανέλαβε την διάθεση μικρογευμάτων σε 5.000 μαθητές σχολείων της Αττικής, μέσα από το ΕΣΠΑ, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των υποσιτιζόμενων μαθητών. Παράλληλα το υπουργείο ζητά από τους Δ/ντές Σχολείων να το ενημερώσουν αν υπάρχουν και άλλα σχολειά με το ίδιο πρόβλημα γι να επεκταθεί το πρόγραμμα το οποίο να σημειωθεί καλύπτει όλους τους μαθητές των σχολείων για λόγους διακριτικότητας.

Άρα κύριε Δήμαρχε το πρόβλημα είναι υπαρκτό, αποδεικνύεται ότι μπορεί να υπάρχουν λύσεις χωρίς να βάλετε το χέρι στην τσέπη σας, χρειάζεται όμως κύριε δήμαρχε και συνάδελφοι της δημοτικής πλειοψηφίας να είστε προσανατολισμένοι στα προβλήματα των δημοτών ακόμα και αν η λύση τους δεν βρίσκεται στην αρμοδιότητα του Δήμου, χρειάζεται να βλέπετε τι γίνεται σε άλλους Δήμους, απαιτείται να δέχεστε προτάσεις και από την αντιπολίτευση.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή έστω και τώρα, χωρίς συμπλέγματα και μικροεγωϊσμούς, σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους Δ/ντές των Σχολείων, να ερευνήσουν την κατάσταση στα σχολεία και εφόσον υπάρχει πρόβλημα υποσιτιζόμενων μαθητών να μπουν και τα σχολεία μας στο σχετικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.

Καλούμε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς μέσα από τα Συλλογικά τους όργανα να ερευνήσουν διακριτικά για τυχόν υποσιτιζόμενους μαθητές και αν υπάρχουν να ζητήσουν την ένταξη των σχολείων τους στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για την διάθεση μικρογευμάτων στα σχολεία.



Κατερίνη 31/ 1 /2012

Πρωτοβουλία Πολιτών

για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης