Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...

Οι εργαζόμενοι της Πιερίας ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των πολιτών και της κοινωνίας, ενάντια στην επικείμενη καταστροφή της χώρας, στο ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού και στη βίαια φτωχοποίηση των μισθωτών που προωθούν Κυβέρνηση, Τρόικα και ξένοι δανειστές.
Οι εργαζόμενοι βιώνουμε σήμερα μια δραματική κατάσταση. Η ανεργία ξεπερνά κάθε προηγούμενο και οι απολύσεις αποκτούν διαστάσεις κοινωνικής γενοκτονίας. Οι μισθοί μας περικόπτονται άγρια, οι συλλογικές μας συμβάσεις καταργούνται, ο εργασιακός μεσαίωνας και η εργασία λάστιχο με μισθούς φτώχειας, γίνονται μόνιμο καθεστώς για πολλά χρόνια. Η φοροεπιδρομή λυγίζει κάθε εργατική οικογένεια. Η συνταγή τους απέτυχε παταγωδώς. Σήμερα η χώρα και οι εργαζόμενοι είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση από ότι πριν από ένα χρόνο. Το νέο μνημόνιο που εκβιαστικά προσπαθούν να επιβάλλουν, φέρνει νέες απολύσεις, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και μας οδηγεί στην πλήρη φτώχεια και την περιθωριοποίηση.
Απορρίπτουμε τις βάρβαρες επιλογές της Κυβέρνησης που κρατούν σιδηροδέσμιους τους Έλληνες, που εμποδίζουν την ανάπτυξη και αποδυναμώνουν όλο και περισσότερο τη χώρα μας.
Αγωνιζόμαστε μαζί με το σύνολο των πολιτών και της Κοινωνίας για:
Σταθερή και πλήρη εργασία με δικαιώματα για όλους.
Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις και συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλους
Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και όχι δουλεμπόριο
Το χρέος αυτό δεν είναι δικό μας. Το Μνημόνιο να αποσυρθεί άμεσα.
ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Ελλάδας, της δημόσιας περιουσίας και των κοινωνικών αγαθών
ΟΧΙ στην ασφυκτική καταπίεση των εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων
ΟΧΙ στις εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης
ΟΧΙ σε νέα μέτρα που υποθηκεύουν το μέλλον μας
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
  • Την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών διατάξεων των Νόμων που ψηφίστηκαν κατ΄ επιταγή του μνημονίου αλλά και πριν από το μνημόνιο. Απορρίπτουμε τις σαρωτικές αλλαγές στις ΔΕΚΟ, που παραβιάζουν ευθέως τις ΣΣΕ και επιβάλλουν νέες δραστικές μειώσεις των αποδοχών των εργαζομένων και μεθοδεύουν το κλείσιμο ή την ιδιωτικοποίησή τους και ανοίγουν το δρόμο σε απολύσεις προσωπικού.
  • Τη μέιωση του ΦΠΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες ευρείας λαϊκής κατανάλωσης.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Τη διατήρηση των προβλεπομένων στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση για τους κατώτατους μισθούς, το 13ο και 14ο μισθό.
  • Τη διατήρηση του πλαισίου μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων, η οποία αποτελεί βασικό σημείο της συλλογικής αυτονομίας.
  • Κατοχύρωση, διεύρυνση και ενίσχυση του θεσμού των ΒΑΕ. Να επαναφέρουν όλες τις ειδικότητες που άδικα και αβασάνιστα κατήργησαν από τη λίστα (καθαρίστριες, καμαριέρες, μαγείρους, ταμίες κτλ).
  • Αυστηρές κυρώσεις στους εργοδότες που επωφελούνται από την οικονομική κρίση σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους, επιβάλλοντας εκ περιτροπής εργασία και κάθε μορφής ελαστική απασχόληση με στόχο την εργασία χωρίς δικαιώματα.
  • Δηλώνουμε τη στήριξή μας στον αγώνα των εργαζομένων στη χαλυβουργία και ενώνουμε τη φωνή μας με όλα τα σωματεία που αγωνίζονται με σθένος.
  • Απαιτούμε την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων στους εργαζομένους στη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης, στις συμβασιούχες καθαρίστριες των σχολείων μας και στους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ του Ν. Πιερίας.
  • Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία και τη δήμευση της περιουσίας όλων όσων διασπάθισαν δημόσιο χρήμα, απαιτούμε να πληρώσουν οι έχοντες και οι κατέχοντες και όλοι αυτοί οι υπεύθυνοι που συνεχίζουν να μένουν στο απυρόβλητο. Πόθεν έσχες για όλους και για όλα.
  • Άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης και της απασχόλησης
  • Επιμήκυνση του χρόνου καταβολής του επιδόματος ανεργίας και διαμόρφωσή του στο 80% του κατώτατου μισθού. Επέκταση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλο το χρόνο της ανεργίας.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας και ενίσχυσης του εισοδήματος των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας για τη διασφάλιση των επικουρικών συντάξεων χωρίς μειώσεις.
  • Προστασία των δημόσιων επιχειρήσεων κοινωφελών αγαθών και υπηρεσιών.
  • Αυστηρά και αποτελεσματικά μέτρα πάταξης των μονοπωλιακών συμπεριφορών και δράσεων, μείωση και όχι αύξηση των τιμολογίων των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (ενέργεια, νερό, εισιτήρια, υπηρεσίες υγείας, οικογενειακής στήριξης, παιδείας κλπ).
  • Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου και όλων των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του κράτους.
  • Ενίσχυση της Επιθεώρησης Εργασίας, του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ για τον αποτελεσματικό έλεγχο και την αυστηρή και παραδειγματική τιμωρία των αντεργατικών εργοδοτικών συμπεριφορών που καταπατούν καθημερινά τα δικαιώματα των εργαζομένων με την απειλή της μείωσης του μισθού και της απόλυσης.
  • Κατάργηση των διοδίων.
  • Όχι στην κατάργηση του παραρτήματος ΙΚΑ Λιτοχώρου.
Θυμίζουμε στην κυβέρνηση ότι η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αποτελεί προϊόν ελεύθερης διαπραγμάτευσης και κανείς δε δικαιούται να σκέφτεται οποιαδήποτε παρέμβαση σε συλλογικές διαπραγματεύσεις, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους στην ανεργία και εκατομμύρια των εργαζομένων στη φτώχια και την εξαθλίωση. ΓΙΑ ΕΜΑΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ. Αλλιώς θα μας βρουν απέναντί τους.
Εξουσιοδοτούμε τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου να στείλει το ψήφισμα αυτό στα Μ.Μ.Ε. και σε κάθε αρμόδιο.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΒΑΛΑΣΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ