Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Το φράγμα της Μόρνας εξακολουθεί να μην υδροδοτεί την Β. Πιερία.

Το φράγμα της Μόρνας εξακολουθεί να μην υδροδοτεί την Β. Πιερία, ο διαχειριστής Σύνδεσμος έχει χρέη 250.000 € με έναν υπάλληλο μόνον και η στάθμη πολλών υδρευτικών γεωτρήσεων χαμηλώνει επικίνδυνα. Άρα χρειάζεται άμεσα:
α) Να εξεταστεί το πρόβλημα του φράγματος. Ποια είναι τα τεχνικά προβλήματα, ποιες είναι οι αιτίες και οι ευθύνες, τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει και αν τελικά μπορεί να υδροδοτήσει τον Δήμο μας.
β) Να συζητηθεί η χρησιμότητα του Συνδέσμου. Αν κριθεί απαραίτητος να οργανωθεί, να πληρωθούν οφειλές και χρέη και να δουλέψει σωστά. Αν κριθεί μη χρήσιμος να διαλυθεί.
γ) Εκτίμηση υδρευτικής κατάστασης του Δήμου, και προτάσεις για τρόπους λύσης των προβλημάτων, καθορισμός έργων και κόστους.
Αντί αυτής της συζήτησης όμως, ο Δήμαρχος στο Δ.Σ. στις 24-2-12 επανέλαβε και πάλι τις ενστάσεις του για την ποιότητα του έργου της Μόρνας με την απορία του για τη μη υδροδότησή μας και ο εκπρόσωπος του Δήμου στον Σύνδεσμο παρουσίασε απλά την τραγική κατάσταση και την πλήρη αδράνεια του Συνδέσμου. Έγινε δηλαδή και πάλι μια αδιέξοδη διαδικασία διαπιστώσεων, αντί πρότασης και μεθόδευσης για θετική προοπτική.
Πέρασε επίσης ομόφωνα και χωρίς την παραμικρή συζήτηση η παρουσίαση ανυπαρξίας ουσιαστικού έργου της Επιτροπής Ποιότητας ζωής για το 2011. Καμία απόφαση ή δράση για την χωροταξία, καμία εισήγηση για το περιβάλλον.
Τέλος για την πτώση στέγης στο Κλειστό Γυμναστήριο μετά 20 περίπου μέρες το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώθηκε με πολλά «θα». Θα οριστεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων, θα συσταθεί έκθεση πραγματογνωμοσύνης, θα γίνει μελέτη, θα ξανάρθει το θέμα στο Δ.Σ., θα γίνει επειγόντως το έργο. Καμία εξέλιξη προς το παρόν, κανένα χρονοδιάγραμμα και πολλή ανησυχία (δικαιολογημένη) από τους αθλητικούς φορείς και τους εκατοντάδες αθλούμενους.
Αιγίνιο 28 – 02 – 2012
Για την Σ.Ε.
Γ. Γεωργιάδης
Α. Νταγλιούδης
Χρ. Πρασκίδης