Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Καθαρισμός ακτογραμμής από την θέση «τηγάνια» Αλυκών Κίτρους έως τα σύνορα Κορινού



Με αφορμή την καταγγελία που έγινε από τον Σύλλογο ΤΡΙΤΩΝΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ προς το Υπολιμεναρχείο Σκάλας Κατερίνης για εκτεταμένη μόλυνση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος στις ακτές τις Βόρειας Πιερίας σας γνωρίζουμε ότι με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πύδνας – Κολινδρού και σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Πύδνας Σιανίδη Δημήτριο, έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες με συνεργεία του Δήμου, εργάτες καθαριότητας και μηχανήματα όλες τις απαραίτητες εργασίες που απαιτούνται για τον καθαρισμό της προστατευόμενης αυτής περιοχής ξεκινώντας από το κομμάτι οπού τελειώνουν η Αλυκές Κίτρους (Τηγάνιά) και προχωρώντας προς τα σύνορα του Κορινού.

Ο καθαρισμός ξεκίνησε από τους εργάτες οι οποίοι ανέλαβαν να ξεθάψουν πρώτα τα βαρέλια που είχαν σκεπαστεί από την άμμο καθώς και να απομακρύνουν κάθε είδους σκουπίδια τα οποία ξεβραστήκαν στις ακτές λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών οι οποίες επικράτησαν φέτος στην περιοχή μας.

Τη συνέχεια του καθαρισμού ανέλαβαν τα μηχανήματα του Δήμου τα οποία καθάρισαν την ακτή και με την βοήθεια φορτηγών του Δήμου απομάκρυναν τα βαρέλια και κάθε είδους απορρίμματα από την ακτή.

Απώτερος σκοπός μας ήταν και είναι να κρατάμε πάντα καθαρές τις ακτές όλης Βόρειας Πιερίας και για το λόγω τούτο ζητήσαμε από όλους τους εμπλεκομένους φορείς για την προστασία των ακτών της Βόρειας Πιερίας καθώς και από τους εκπροσώπους των Συλλογών Μυδοκαλλιεργητών, να μεριμνήσουν έτσι ώστε όλοι να είναι πιο προσεκτικοί με το περιβάλλον.