Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ OPTIMIST ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ LASER 4,7


ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Το Σαββατοκύριακο 17-18 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος στην κατηγορία Optimist που διοργάνωσε ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, παράλληλα με το κύπελλο Βορείου Ελλάδας στην κατηγορία Laser 4,7.

Το Περιφερειακό πρωτάθλημα αποτελεί αγώνα πρόκρισης για την Εθνική Ομάδα στην κατηγορία Optimist αφού οι δυο πρώτοι αθλητές στα αγόρια και οι δυο πρώτες αθλήτριες στα κορίτσια προκρίνονται στην Προεθνική Ομάδα.

Από τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης συμμετείχαν 7 αθλητές και αθλήτριες που πραγματοποίησαν ικανοποιητική εμφάνιση και πιο συγκεκριμένα:

Στα Laser 4,7 όπου πραγματοποιήθηκαν 6 ιστιοδρομίες η Ζωή Μανιώτη συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο αφού κατατάχθηκε 1η στη γενική κατάταξη και στην κατηγορία κοριτσιών. Επίσης στα Laser 4,7 αγωνίστηκε ο Σωκράτης Γαγανέλης που έχασε για λίγο το μετάλλιο αφού κατατάχθηκε τέταρτος στα αγόρια και ο Δημήτρης Πασχούλης που στην πρώτη του συμμετοχή στην κατηγορία Laser 4,7 κατάφερε να πλασαριστεί 5ος καταφέρνοντας και μια πρώτη θέση στην 4η Ιστιοδρομία.

Άτυχη στάθηκε η Δήμητρα Μητσοκάπα στα Optimist κοριτσιών που την πρώτη μέρα με το πέρας των 3 Ιστιοδρομιών φιγουράριζε στην πρώτη θέση αλλά την δεύτερη μέρα με την ολοκλήρωση των 6 ιστιοδρομιών κατατάχθηκε τελικά τρίτη στα κορίτσια (11η στη γενική) χάνοντας έτσι την πρόκρισή της στην Προεθνική Ομάδα. Πολύ καλή και η εμφάνιση του Ευάγγελου Βαρμπένη που κατατάχθηκε 4ος (9ος στη γενική) και του Σπύρου Κυριακίδη 7ος (15ος στη γενική) στα Optimist Παίδων καθώς και της Σοφίας Κοπρένσκα που κατατάχθηκε 4η στα Optimist κορασίδων(22η στη γενική).

Στους αγώνες παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης κ. Μελετλίδης Γεώργιος καθώς και πολλοί γονείς των μικρών Ιστιοπλόων που στήριξαν τους αθλητές στην προσπάθειά τους και καμάρωσαν τις επιτυχίες τους.