Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Τα 16 ακίνητα του Α.Τσοχατζόπουλου...

Ακίνητη περιουσία από 16 ακίνητα (σπίτια και οικόπεδα) έκτασης 58.000 τ.μ. καταγράφει το πόρισμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών στην ιδιοκτησία του Ακη Τσοχατζόπουλου και μελών της οικογενείας του.

Επίσης αναφέρει την... εμπλοκή τριών οffshore εταιρειών που συνδέονται με το πρόσωπο του εξαδέλφου του Ακη Τσοχατζόπουλου, Ν. Ζήγρα, στην αγοραπωλησία ακινήτων με σκοπό το ξέπλυμα παράνομων εσόδων του πρώην υπουργού.

Η έρευνα που ξεκίνησε με αφορμή την αγορά της οικίας στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33 από τη σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βασιλική Σταμάτη, ανέδειξε, όπως καταγράφεται στο πόρισμα... τη δημιουργία εγκληματικής ομάδας με στόχο το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο δρόμος του μαύρου χρήματος, όπως παρουσιάζεται από την έρευνα του ΣΔΟΕ και αναδημοσιεύεται σήμερα στο «Έθνος της Κυριακής», ήταν πολυδαίδαλος και πολύπλοκος με στόχο να χαθούν τα ίχνη του τελικού κατόχου, χωρίς να απουσιάζουν και οι «αβλεψίες» λόγω προφανώς της υπερβολικής σιγουριάς των συμμετεχόντων ότι δεν πρόκειται να αποκαλυφθούν ποτέ.