«Μάιος-Ιούνιος 2011. Οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν. Αντιδράσεις από οργανωμένα συμφέροντα... Κίνημα Αγανακτισμένων. Παραιτήσεις βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ... αμφισβήτηση της δεδηλωμένης...Απειλές από τους εταίρους. Φόβοι για χρεοκοπία». Έτσι ξεκινά το πρώτο προεκλογικό βίντεο για την καμπάνια του Ευάγγελου Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ.
Το διάρκειας 12 λεπτών βίντεο πιάνει το νήμα από τις 16 Ιουνίου 2011, όταν ξέσπασε κυβερνητική κρίση και οι συνομιλίες Παπανδρέου-Σαμαρά απέβησαν άκαρπες, με αποτέλεσμα ο τότε πρωθυπουργός να εξαγγείλει ανασχηματισμό και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή.
«Ποιος θα σηκώσει το βάρος εξόδου από την κρίση;» ρωτά το βίντεο και απαντά: «Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποδέχεται την πρόταση Παπανδρέου να αναλάβει υπουργός Οικονομικών».
Στο βίντεο προβάλλεται η τότε δήλωση του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ: «Φεύγω σήμερα από την Άμυνα και πάω στον πραγματικό πόλεμο», όταν ανέλαβε το υπουργείο, και στη συνέχεια περνά από όλα τα ορόσημα της πορείας προς τη δεύτερη δανειακή σύμβαση: Τις προϋποθέσεις που έθεταν οι εταίροι για να πάρουμε την 5η δόση, την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και τα επεισόδια που προηγήθηκαν στο Σύνταγμα, ενώ υπενθυμίζει την αντιμνημονιακή ρητορική που είχε τότε ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία.
Χαρακτηριστικά αναφέρει τις «μνημειώδεις φράσεις» του Αντώνη Σαμαρά τον Ιούλιο του 2011 ότι «εγώ δέχτηκα κυβέρνηση εθνικής ενότητας ενώ είμαι μπροστά στις δημοσκοπήσεις» καθώς και το «δεν πρόκειται να ψηφίσουμε το Νέο πρόγραμμα όποιο κι αν είναι όποτε κι αν έρθει». Παράλληλα, εμφανίζεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος να λέει «ελάτε να συμπράξουμε μαζί».
Στη συνέχεια, μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και την υπογραφή της σύμβασης για το Ταμείο Σταθερότητας (ESM), το βίντεο στέκεται στα γεγονότα πριν την εκταμίευση της 6ης δόσης. Υπενθυμίζει εκ νέου τις αντιμνημονιακές κορώνες του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή περί αναδιαπραγμάτευσης και έπειτα τις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στην «ιστορική» όπως την χαρακτηρίζει συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου, που έθεσε τις βάσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50%.