Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ»


Φώτισε το βράδυ του Σαββάτου η βόλτα της ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η «Ώρα της Γης» σήμανε ποδηλατικά στην Κατερίνη, το βράδυ του Σαββάτου. Ποδηλάτες κάθε ηλικίας συμμετείχαν στην βόλτα που πραγματοποίησε η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ, δίνοντας με το δικό τους τρόπο το μήνυμα για ενεργειακά φιλικά μέσα μετακινήσης, βγαίνοντας από το σπίτι και ποδηλατώντας με σύνθημα «μόνα φώτα, αυτά των ποδηλάτων».

Η εικόνα που άφησε αυτή η ποδηλατοβόλτα στα όσα περιφερειακά και κεντρικά σημεία της Κατερίνης από όπου πέρασε ήταν εντυπωσιακή και προκάλεσε πολλά σχόλια. Η βιώσιμη κινητικότητα, με σκοπό ένα καθαρότερο περιβάλλον αποτελεί προτεραιότητα για το σύλλογο αλλά και κάθε συνειδητοποιημένο πολίτη και ακόμα περισσότερο ποδηλάτη.

Τα μέλη της ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ με την παρουσία τους στους νυχτερινούς δρόμους της Κατερίνης ενίσχυσαν για μια ακόμα φορά την πρόταση να αφήσουμε τα αυτοκίνητα και να ξεκινήσουμε πετάλι. Πρόκειται άλλωστε για κίνηση που επιβάλλουν οι οικονομικές, κυκλοφοριακές και όχι μόνο συνθήκες.

Η Ώρα της Γης αποτελεί μια παγκόσμια εκστρατεία του WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή, στην οποία η Ελλάδα συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Έχει χαρακτηριστεί ως «το μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός στον πλανήτη».Όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση στη χώρα μας:

«Φέτος, η Ώρα της Γης ξεπερνάει τον ίδιο της τον εαυτό! Μας θέτει απλά ερωτήματα για το τι πραγματικά κάνουμε για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μετά από την μια συμβολική ώρα στο σκοτάδι. Χρησιμοποιούμε τα ΜΜΜ; Επιλέγουμε το ποδήλατο, ή ακόμα και τα…πόδια μας για τις μετακινήσεις μας;»



--

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ
Κίου 2, Κατερίνη 601 00
podilatikiapodrasi@gmail.com & www.podilatikiapodrasi.gr