Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΤΑ ΦΩΤΑ ΜΟΝΙΜΩΣ ΣΒΗΣΤΑ...

Πριν λίγες μέρες, με την ιδιότητα της Αντιδημάρχου Πρασίνου Κατερίνης, καλέσατε τους δημότες, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, να «σβήσουν τα φώτα» και να στηρίξουν «την ώρα της γης», δυναμώνοντας το μήνυμα για την προστασία του πλανήτη. Μας προτρέψατε, με αφορμή αυτή τη μέρα, να δεσμευτούμε ότι και για το υπόλοιπο του χρόνου θα ακολουθήσουμε έναν τρόπο ζωής φιλικότερο προς το περιβάλλον, χωρίς άσκοπη κατανάλωση ενέργειας.

Κυρία Αντιδήμαρχε, αυτά, περί «άσκοπης κατανάλωσης ενέργειας» να τα πείτε στους συναδέλφους σας! Εμείς, οι απλοί πολίτες, έτσι κι αλλιώς, τα έχουμε τα «φώτα σβηστά» εδώ και πολύ καιρό, διότι αυτή η πόλη δεν αντέχεται άλλο στο φως. Όπου κι αν γυρίσει κανείς το βλέμμα του, αντικρίζει ασχήμια, προχειρότητα, αδιαφορία και πολλές-πολλές προκλητικές εικόνες για τις οποίες, την αποκλειστική ευθύνη, φέρουν οι αδιάφοροι διοικούντες.

Σας στέλνω την παρακάτω φωτογραφία από το σπασμένο αγωγό ύδρευσης στην οδό 25ης Μαρτίου, όπου το νερό τρέχει ασταμάτητα επί δύο συνεχόμενα εικοσιτετράωρα, χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης. Για ποιο «τρόπο ζωής, φιλικότερο προς το περιβάλλον» προτρέπετε τους δημότες σας, όταν εσείς αδιαφορείτε ακόμη και για τα αυτονόητα; Πείτε μας, στη χώρα που μεγαλώσατε, μετά από αυτή τη σημαντική διαρροή, την κατασπατάληση πόσιμου νερού και την προκλητική αδιαφορία των υπευθύνων, ο συνάδελφός σας, θα μπορούσε τη Δευτέρα να συνεχίσει να είναι διευθυντής της καταχρεωμένης επιχείρησης ύδρευσης της πόλης;

Φιλικά

Ηλίας Τσολακίδης

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

Ακολουθείστε μας στο Twitter