Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

Εκατοντάδες μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Ολυμπιακό άθλημα της κωπηλασίας τις δυο προηγούμενες εβδομάδες, στα πλαίσια μιας σειράς επισκέψεων που πραγματοποιεί ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης σε συνεργασία με την Κωπηλατική Ομοσπονδία, κατόπιν και της σύμφωνης γνώμης των Διευθυντών σχολικών μονάδων της περιοχής μας, με σκοπό την διάδοση του ναυταθλητισμού και την προτροπή των νεαρών μαθητών να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Πιο συγκεκριμένα τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης στην Παραλία επισκέφτηκαν στις 29 και30 Μαρτίου οι μαθητές των Α΄και Β΄τάξεων του 6ου Γυμνασίου Κατερίνης με τους συνοδούς καθηγητές στα πλαίσια εκπαιδευτικού περιπάτου. Τους μαθητές υποδέχθηκαν οι καθηγητές φυσικής αγωγής, παλιοί πρωταθλητές και σημερινοί προπονητές κωπηλασίας Γιώργος Μπικογιάννης και Αναστασία Τουλιοπούλου, που μίλησαν για τα θετικά της άθλησης και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αθλήματος της κωπηλασίας, ενώ οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα αγωνιστικό κωπηλατικό σκάφος, να θαυμάσουν τα τρόπαια, τα κύπελλα και τις φωτογραφίες των πολυάριθμων πρωταθλητών του ιστορικού αυτού συλλόγου της Πιερίας(έτος ίδρυσης 1959). Ακόμη ξεναγήθηκαν στα λεμβαρχεία καθώς και στο γυμναστήριο όπου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να πάρουν μια ιδέα για την τεχνική της κωπηλασίας, στα κωπηλατικά εργόμετρα.

Στη συνέχεια , οι μαθητές της Πέμπτης και Έκτης τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου και του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα της κωπηλασίας, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης επίσκεψης που πραγματοποίησαν στο σχολείο τους την Τετάρτη 4/4 και την Παρασκευή 6/4 αντίστοιχα, ο παλιός Πρωταθλητής και μέλος του Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης κ. Κ.Καρυώτης, ο Προπονητής Κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης κ. Γ.Μπικογιάννης και η Προπονήτρια του Τμήματος Αθλητικής Διευκόλυνσης κ. Α.Τουλιοπούλου

Οι νεαροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μυστικά της κωπηλασίας μέσω εποπτικού υλικού, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ειδικά κωπηλατικά εργόμετρα, αλλά και να ακούσουν από τους υπεύθυνους γυμναστές τα θετικά της άθλησης και ειδικά μέσα στο φυσικό περιβάλλον.

Άκουσαν επίσης τα παιδιά στοιχεία για την ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης και τις επιτυχίες που έχει φέρει στην Πιερία με πιο πρόσφατες το Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2010 και την τέταρτη θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας πέρυσι και έμαθαν ότι τα αθλήματα της κωπηλασίας και της ιστιοπλοΐας, παρότι δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην πατρίδα μας, μας φέρνουν πολύ μεγάλες διεθνείς επιτυχίες (Ολυμπιακά και Παγκόσμια μετάλλια).