Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ...ΨΕΜΑ! ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΩ ΠΟΡΟΪΩΝ, ΠΑΜΕ;;;

ΑΓΝΑΝΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ, ΣΤΙΣ ΠΛΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΕΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΑΝΩ ΠΟΡΟΪΑ, ΠΑΜΕ ΠΟΡΟΪΑ;;;


ΑΝΩ ΠΟΡΟΙΑ-ΜΙΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ


Τα Άνω Πορόια βρίσκονται στα βόρεια του νομούΣερρών στίς δυτικές πλαγιές του Μπέλες. Είναι χτισμένα σε δύο πανέμορφους, καταπράσινους λόφους του μεγάλου αυτού μακεδονικού βουνού και ανήκουν διοικητικά στην επαρχία Σιντικής. Βαθιά ριζωμένο στους πρόποδες του όρους Κερκίνη, αγναντεύοντας την κοιλάδα και τη λίμνη Κερκίνη, το κεφαλοχώρι Άνω Πορόια εντυπωσιάζει...
με την ομορφιά του τοπίου, το μεγαλείο του βουνού, τα άφθονα γάργαρα νερά και τα τεράστια βαθύσκιωτα πλατάνια. Ο οικισμός χτισμένος αμφιθεατρικά, διατηρεί τα χαρακτηριστικά της Μακεδονίτικης Αρχιτεκτονικής.





Περιηγηθείτε στα...
καλντερίμια των «μαχαλάδων» του απολαμβάνοντας την εξαιρετική θέα, νοιώσε την φιλοξενία των κατοίκων του από ένα λαό που ανέκαθεν ζούσε και ζει με τη γενναιοδωρία της φύσης, αναγνωρίστε τις μυρωδιές της ανθισμένης φύσης και απολαύστε έναν περίπατο στο καταπληκτικό αισθητικό δάσος με πλατάνια όπου κυλούν άφθονα νερά όπου υπάρχει χώρος αναψυχής με κέντρα εστίασης. Αξίζει να επισκεφτείτε τα ξωκλήσια των Αγίων Γεωργίου και Δημητρίου, με τις μοναδικές αγιογραφίες τους.
Δραστηριότητες στη φύση
-Μια καταπληκτική βαρκάδα στη Λίμνη Κερκίνη, σημαντικός υδροβιότοπος με τεράστια ποικιλία σε είδη πανίδας και χλωρίδας
-Περιήγηση στο όρος Μπέλες, ένα σημαντικό βιότοπο γνωστό ως Βοτανικό Παράδεισο, μέσα από σημαδεμένα μονοπάτια ή με 4χ4 ή με άλογα στο πανέμορφο καταπράσινο δάσος.
-Μία καταπληκτική βόλτα στο οχυρό του Ρούπελ.(πηγή:travelmagic.gr)
Διαμονή
Υπάρχουν αλήθεια πολλά καταλύματα και ξενοδοχεία που μπορείς να μείνεις. Ένα που για μένα διακρίνεται για το στυλ και τις παροχές του είναι ο ΒΙΓΛΑΤΟΡΑΣ.Υπάρχουν επίσης το Nastos view , to Epavlis, ο Refanidis και πολλά άλλα.

φωτογραφίες από ΒΙΓΛΑΤΟΡΑ


stroumfita