Κυριακή 22 Απριλίου 2012


Αναταράξεις προκάλεσαν σε διάφορες περιοχές της Μακεδονίας διάφορες αστοχιες κατά την κατάρτιση των ψηφοδελτίων της ΝΔ. Στη Δράμα, το ψηφοδέλτιο άλλαξε δύο φορές μέσα στο... ίδιο απόγευμα, προκαλώντας μαζικές παραιτήσεις από τη ΝΟΔΕ Δράμας ενώ ο "αδικημένος" βουλευτής που έμεινε εκτός λιστας, έθεσε υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος.

Η αστοχία οφείλεται στον τρόπο που διαχειρίστηκε η ΝΟΔΕ Δράμας το θέμα της ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων της ΝΔ στο νομό.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίς το απόγευμα δεν υπήρχε το όνομα του πρώην δημάρχου Δράμας Θωμά Μαργαρίτη, κάτι που προκάλεσε μαζικές αντιδράσεις και πιέσεις. Τελικά ο κ. Μαργαρίτης συμπεριλήφθηκε στη λίστα, η οποία ανακοινώθηκε λίγο αργότερα το απόγευμα κι έθετε εκτός ψηφοδελτίου τον Αργύρη Πατακάκη στη θέση του οποίου έβαζε ως υποψήφιο βουλευτή τον Θωμά Μαργαρίτη.

Όλα τα τοπικά μέσα “βούιζαν” για τη μη συμμετοχή του τέως Δημάρχου Δράμας στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., αφού το απόγευμα η τοπική ΝΟΔΕ ανακοίνωσε με τον πιο επίσημο τρόπο, με το δελτίο τύπου της, τις υποψηφιότητες για την Δράμα. Στην λίστα αυτή βρίσκονταν τα εξής ονόματα: η κ. Νταιλάκη, ο κ.Κυριαζίδης, ο κ.Πατακάκης, ο κ. Τζίμας και η κ. Τσέπελη, αλλά δεν ήταν το όνομα του κ. Θωμά Μαργαρίτη.

Τελικά, ο βουλευτής που έμεινε εκτός ψηφοδελτίων ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του ως ανεξάρτητος καταγγέλωντας τους κομματικούς μηχανισμούς για παλαιοκομματικές πρακτικές και αποκοπή από τα πραγματικά δεδομένα και την τοπική κοινωνία.