Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

Πω πω!!! Γίνονται τέτοια πράγματα στις δημόσιες υπηρεσίες της Πιερίας; Πέφτουμε από τα σύννεφα!!!!!Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε  στην Κατερίνη, 60χρονη υπάλληλος και αναπληρώτρια Προϊσταμένου του Τμήματος Τοπογραφήσεως, Εποικισμού & Αναδασμού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, η οποία ζήτησε χρήματα από 47χρονο πολίτη προκειμένου να χαρακτηρίσει άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο που σκόπευε να αγοράσει.


Αναλυτικότερα, στις 24 Απριλίου 2012, ο 47χρονος κατήγγειλε ότι η 60χρονη υπάλληλος, του ζήτησε εκβιαστικά, την προηγούμενη ημέρα, το χρηματικό ποσό των χιλίων -1.000- ευρώ, προκειμένου να συντάξει έκθεση αυτοψίας για οικόπεδο που ενδιαφερόταν να αγοράσει. Με την συγκεκριμένη έκθεση θα βεβαίωνε ότι στο συγκεκριμένο οικόπεδο υπάρχει κτίσμα με την απαιτούμενη επιφάνεια, έτσι ώστε να χαρακτηριστεί άρτιο και οικοδομήσιμο και στη συνέχεια να εκδώσει σχετική βεβαίωση για να καταστεί δυνατή η μεταβίβασή του.


Μετά από προηγούμενη συνεννόηση, ο 47χρονος μετέβη σήμερα το πρωί στο γραφείο της υπαλλήλου, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, όπου της παρέδωσε το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, και παρέλαβε τη σχετική βεβαίωση που αφορούσε το οικόπεδο.


Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι επιτηρούσαν το χώρο, συνέλαβαν την 60χρονη, ενώ σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο συγκεκριμένο χώρο βρήκαν και κατάσχεσαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ.
Την αστυνομική έρευνα, καθώς και το προανακριτικό έργο, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας.