Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Δείτε LIVE την ομιλία Σαμαρά στο Ζάππειο...






Την υπογραφή ενός κοινωνικού συμβολαίου με τον ίδιο το λαό για εκείνα που πρέπει να αλλάξουν στο σύστημα της διακυβέρνησης πρότεινε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, παρουσιάζοντας στο ... Ζάππειο τις προτάσεις του κόμματός του για τους θεσμούς, την κοινωνία και την ασφάλεια.

«Πριν λίγες μέρες από το χώρο αυτό σας είπα πως στόχος μας μετά τις εκλογές αυτές, τις πιο σημαντικές από το 1974, είναι να θεμελιώσουμε τη νέα Μεταπολίτευση. Εννοούμε να αλλάξουμε τα πάντα. Και το μοντέλο της οικονομίας, που χρεοκόπησε, και το σύστημα της διακυβέρνησης, που απέτυχε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο λαός δικαιούται να ξέρει τι περιμένει από την κυβέρνησή του και η μεγάλη ανατροπή θα γίνει μόνο με την ισχυρή εντολή του ελληνικού λαού, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, ζητώντας τη στήριξη του κόμματός του στις 6 Μαΐου.

Η αλλαγή αυτή, συνέχισε, δεν πρόκεται να αρχίσει στις 7 Μαΐου, έχει ήδη αρχίσει καθώς ήδη καταρρίψαμε εμμονές, σπάσαμε την ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κανένα από τα μεγάλα κόμματα δεν μιλούσε καν για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, εξαιτίας της πίεσης που ασκούσαν μικρά κομματα της Αριστεράς με την υποστήριξη στελεχών του ΠΑΣΟΚ Σήμερα όμως, παρατήρησε, το άσυλο έχει καταργηθεί νομικά αλλά όχι όμως και στην πράξη. Αυτό, όμως, δεσμεύθηκε ο κ. Σαμαράς, θα γίνει και στην πράξη μετά τις 7 Μαΐου.

Ομοίως, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, κανένα από τα μεγάλα κόμματα δεν μιλούσε για τη λαθρομετανάστευση. ...Είχαν απαγορέψει ακόμα και τη λέξη, σημείωσε, και όποιος μιλούσε για το πρόβλημα των λαθρομεταναστών, τον στιγμάτιζαν ως ακραίο, και υπήρξαν δυνάμεις της Αριστεράς που δημιούργησαν το επεισόδιο της Υπατίας, διεκδικώντας τη νομιμοποίηση εκατοντάδων μεταναστών. Ξέρετε έστω και ένα κράτος που θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, διερωτήθηκε και τώρα, επεσήμανε, ένας υπουργός του ΠΑΣΟΚ λέει ότι θα καθαρίσει την Αθήνα. Δεν είναι υποκρισία όταν το ίδιο κόμμα έφερε το νόμο Ραγκούση. Εμείς όμως θα τον καταργήσουμε, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Υποσχέθηκε ακόμη ότι θα ισχύσουν στην Ελλάδα όσα ισχύουν σ΄όλες τις δημοκρατικές χώρες και σε ό,τι αφορά τις πορείες και σε ό,τι αφορά τις απεργίες. «Σεβόμαστε απόλυτα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Ιδιαίτερα σε τέτοιες εποχές. Αλλά εδώ τα προνόμια των λίγων διαλύουν τους πολλούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε ότι θα βγάλει τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους. «Τέρμα κι αυτή η ντροπή», τόνισε και πρόσθεσε: «όσοι διαδήλωναν κατά της δικτατορίας το έκαναν με ακάλυπτο πρόσωπο. Κι αυτοί ήταν αγωνιστές. Κι αυτοί διέτρεχαν κινδύνους.Σ ήμερα σε συνθήκες πλήρους ασυδοσίας κάποιοι διαδηλώνουν με κουκούλες. Αυτοί δεν κινδυνεύουν το παραμικρό».