Δευτέρα 30 Απριλίου 2012


ΟΙ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΙΚΟ ΦΟΡΟ, ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ..ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.»
Ανταποκρινόμενος στην Πρωτοβουλία Πολιτών «Κόντρα στο Ρεύμα», για αντίδραση και διαμαρτυρία κατά της απόφασης της ΔΕΗ να προχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες στη διακοπή ρεύματος σε κατοίκους της Κατερίνης που πλήρωσαν το ρεύμα αλλά όχι το χαράτσι, ο υποψήφιος βουλευτής Πιερίας με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ του ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, και μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας Ανέστης Μυστρίδης συμμετείχε στη συνάντηση πολιτών, φορέων και υποψηφίων βουλευτών του νομού, που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της αντιπεριφέρειας Πιερίας, με την αντιπεριφερειάρχη κ. Μαυρίδου.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Μυστρίδης παρουσίασε τις θέσεις του κινήματος διαβεβαιώνοντας μεταξύ των άλλων ότι :
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, θα καταργήσουμε τον αντισυνταγματικό κεφαλικό φόρο, που αναγκάζει τους έλληνες πολίτες να πληρώνουν «ενοίκιο» για το σπίτι ή την επιχείρησή τους. Θα καταργήσουμε την …έμπνευση του κ. Βενιζέλου να εξαναγκάσει τους πολίτες να πληρώνουν τον άδικο αυτό φόρο, εκτελώντας τις προσταγές των Τροικανών και των ξένων κέντρων αποφάσεων. Αρνούμαστε να δεχθούμε να χρησιμοποιείται ένα κοινωνικό αγαθό ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός. Στο πρόγραμμά μας περιλαμβάνεται ρητά και ξεκάθαρα η κατάργηση του χαρατσίου».
Μέσα σε θερμό χειροκρότημα για τις ξεκάθαρες θέσεις του κινήματος ο κ. Μυστρίδης υπογράμμισε επίσης : «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δε δεχόμαστε να εκβιάζεται ο ελεύθερος επαγγελματίας που δεν πλήρωσε το χαράτσι με την άρνηση απόδοσης φορολογικής ενημερότητας από τις εφορίες… Στην Εθνική Αντιπρότασή μας,στο οικονομικό μας πρόγραμμα, περιλαμβάνονται 89 προτάσεις που στοχεύουν στην επίτευξη της υγιούς ανάπτυξης και της πραγματικής Ελληνικής οικονομίας. Με ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα , που δε θα συρρικνώνει το εισόδημα και δε θα κρατά ομήρους τους πολίτες και ιδιαίτερα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».