Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Το... έλα να δεις έγινε στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την δημοσιοποίηση τμήματος των ψηφοδελτίων του κόμματος κυρίως των μεγάλων περιφερειών.


Οι επικεφαλής της Κουμουνδούρου δεν θεώρησαν σκόπιμο να παρουσιάσουν τα ονόματα κατά αλφαβητική σειρά ανά περιφέρεια αλλά... πρόταξαν σύμφωνα με την κρίση τους, τούς υποψηφίους που εκείνοι έκριναν.

Αποτέλεσμα; Στην β' εκλογική περιφέρεια της Αθήνας όπου θα γίνει και η μεγάλη σφαγή ανάμεσα στους υποψηφίους έβαλαν πρώτο πρώτο το όνομα της Σοφίας Σακοράφα, δεύτερο το όνομα του Δημήτρη Παπαδημούλη και τρίτο το όνομα του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ως γνωστόν Σακοράφα και Κουρουμπλής είναι νεοεισερχόμενοι στα ψηφοδέλτια.

Επίσης, παρέλειψαν -για ακατανόητους λόγους- να βάλουν στις λίστες που δημοσιοποιήθηκαν ονόματα υποψηφίων που έμειναν έκπληκτοι διαπιστώνοντας ότι δεν βρίσκονται στους επίσημους καταλόγους του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που οι ίδιοι δήλωναν υποψήφιοι και είχαν ξεκινήσει και προεκλογική εκστρατεία.

Στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Κουμουνδούρου έγινε το «έλα να δεις».

Απειλές, βρισιές και υπονοούμενα εκστομίστηκαν από πολλά στελέχη του κόμματος. Τελικώς διαπιστώθηκε ότι για την «γκάφα» ευθύνεται ο γραμματέας του Συνασπισμού Δημήτρης Βίτσας.

Όλη αυτή η απρόβλεπτη αναστάτωση οδήγησε σε νέα αποστολή των ονομάτων των υποψηφίων, αργά το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, αυτήν την φορά με αλφαβητική σειρά.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν ηρέμησαν στην Κουμουνδούρου όπου κάποιοι θεωρούν ότι το μπέρδεμα έγινε εκ του πονηρού...