Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Αν θέλουμε να μην μας κυβερνά ΠΑΣΟΚκαι ΝΔ οφείλουμε να συνεργαστούμε ως Αριστερά


υποψήφιου βουλευτή Πιερίας του

ΣΥΡΙΖΑ –Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου

Σύντροφε Α. Ρ. (μάλλον ο γραμματέας τηςΝ.Ε. του ΚΚΕ;) θα μπορούσε ο καθένας μας να βρει πολλάπου χωρίζουν τα διάφορα τμήματα τηςΑριστεράς στον διάβα των χρόνων.

Και εγώ προερχόμενος από το ΚΚΕ μέχρι τηνίδρυση του ΣΥΝ και μάλιστα στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στην Δυτική Αθήνα, θαείχα πολλά.

Όμως οι πολίτες, ο Ελληνικός λαός,βιώνοντας την μεγαλύτερη οικονομική αφαίμαξη τα τελευταία χρόνια, τηνοικονομική κρίση, την διάλυση του δημοσίου τομέα και της κοινωνικής πρόνοιας,την παράδοση της πατρίδας μας στους ξένους, και βλέποντας τον ουρανό να πέφτειστο κεφάλι τους, δεν ζητάν από την Αριστερά την καταγραφή όσων την χωρίζουν,την τραυματική μας εμπειρία στους παράλληλους αγώνες για κοινά αιτήματα, δενθέλουν να παίξουν τον ρόλο του διαιτητή στις αριστερές μας κόντρες

Ζητάνε προτάσεις, ζητάνε λύσεις,ζητάνε συνεργασία.

Βλέπουν τις δήθεν κόντρες και διαφωνίες ΠΑΣΟΚκαι ΝΔ, που από τη μια συγκυβερνούν παίρνοντας σκληρά μέτρα και έχοντας προαποφασίσει και τασκληρότερα για αργότερα μετά τις εκλογές, και από την άλλη επιτίθενται σαν τοκοκόρια το ένα στο άλλο ζητώντας ο μεντην αυτοδυναμία της Ν.Δ. ο δε την αυτοδυναμία της Ελλάδας!

Στηνουσία όμως επιδιώκουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ νασυσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους για να κυβερνήσουν από κοινού αφήνοντας τηνπρωθυπουργία στο πρώτο κόμμα. Και συμπαραστάτες σε αυτή τους την προσπάθειαέχουν τα ΜΜΕ, το μεγάλο κεφάλαιο αλλά και τον ξένο παράγοντα Τρόικα, ΔΝΤ καιόλο το κακό συναπάντημα.

Οι πολίτες λοιπόν ζητάνε μια απάντηση σε αυτό τον κίνδυνο τηςνέας συγκυβέρνησης. Με αγωνία προσβλέπουν στον άλλο πόλο, στην Αριστεράς, ζητώντας λύσεις, ζητώντας από αυτές μια κυβερνητικήπρόταση. Γιατί κακά τα ψέματα. Η πατρίδα μας δεν έχει ανάγκη σήμερα από μιαισχυρή αντιπολίτευση του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ ή και των δύο μαζί.

Γιατί οι άλλοι θα κυβερνάν και η Αριστερά θα διαμαρτύρεται.Αυτοί θα περνά μέτρα λιτότητας και ξεπουλήματος και εμείς θα είμαστε στουςδρόμους. Και θα συνεχίζεται το γαϊτανάκι, μέχρι πότε άραγε;

Σήμερα η πατρίδα μας έχει ανάγκη και οι πολίτες το ζητάνε, για μια άλλη πολιτική, μια άλληκυβέρνηση, μια άλλη πορεία των πολιτικώνπραγμάτων, δείχνοντας διατεθειμένοι να στραφούν Αριστερά, σε όλες τις εκφάνσειςτης. Αυτή η δυναμική φαίνεται στους αγώνες, φαίνεται στις δημοσκοπήσεις καιστις διαθέσεις του κόσμου.

Είναι σοβαρό ενδεχόμενο και οφείλουμε νατο κάνουμε αναπότρεπτο να μην μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔακόμα και με την βοήθεια διάσπαρτων προθύμων.

Και αν γίνει αυτό, υποχρεωτικά η εντολή προς σχηματισμόκυβέρνησης θα έρθει σε ένα από τα κόμματα της Αριστεράς; Ποιο κομμάτι της είναιαυτό που θα αρνηθεί την ιστορική ευθύνη να αναζητήσει την δυνατότητασυνεργασίας της Αριστεράς για να κυβερνήσει τη χώρα;

Ποιο κομμάτι της θα είναιαυτό που θα τολμήσει να αρνηθεί τηνεντολή ή χειρότερα θα αναζητήσει τη συνεργασία στις φτερούγες του ΠΑΣΟΚ και τηςΝΔ; Υπάρχουν ψηφοφόροι της Αριστεράς για να μην μιλήσουμε για μέλη και στελέχηπου θα στείλουν την μπάλα στην εξέδρα, αρνούμενοι την αναζήτηση συνεργασίας τηςΑριστεράς, αρνούμενοι την δυνατότητα κυβέρνηση της Αριστεράς;

Καιεδώ δεν χωράνε αμφισβητήσεις του στυλ δεν θα μας επιτρέψει να κυβερνήσουμε το αστικό κράτος. Γιατί στονπολιτικό μας αγώνα διεκδικούμε όλα τα δικαιώματα που μας δίνει το Σύνταγμα,δίνουμε ανυποχώρητο αγώνα για αυτά γιαδεν υποχωρούμε γιατί δήθεν δεν θα μας επιτρέψουν να εφαρμόσουμε τη λαϊκήεντολή.

Γι αυτό σε αυτόν τον αγώνα χρειάζονται όλοι, όλη ηΑριστερά, χρειάζεται ο λαός να είναι σε ετοιμότητα απέναντι στον ταξικό εχθρόαπέναντι σε κάθε προσπάθεια να υπονομευθεί η λαϊκή εντολή. Και αυτό πρέπει ναείναι καθαρό από τώρα, πριν τις εκλογές, και από όλες τις εκφάνσεις της Αριστεράς. Όχι κατηγορώντας ο μεν τον δε,όχι υποβλέποντας ο ένας τον άλλο, όχι διαγκωνιζόμενοι για την μεταξύ μαςπρωτιά, γιατί έτσι διυλίζοντας τονκώνωπα καταπίνουμε την κάμηλο.

Έχουμε χρέος να δώσουμε ελπίδες στονΕλληνικό λαό, έχουμε υποχρέωση να αναζητήσουμε την συνεργασία της Αριστεράς ( δεν μιλάμε για την ένωσή της), να κάνουμε πραγματικότητα μια αριστερήκυβέρνησή στην πατρίδα μας.

Να δώσουμε το αισιόδοξο μήνυμα ότι μεσυνεχή αγώνα μπορούμε να βγούμε από τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις καιτους εφαρμοστικούς νόμους, ανοίγοντας νέους δρόμους μαζί με το λαό για μιασοσιαλιστική προοπτική της πατρίδας μας.
Χρόνια Πολλά, Καλές γιορτές με υγεία, δύναμη, αγώνα και αλληλεγγύη.
Καλή Ανάσταση, καλή ανάσταση του λαού μας φίλοι και φίλες συναγωνιστές.