Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ «ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ»

Με μνημόνιο ή όχι μέσα ή έξω από την Ευρωπαϊκή ένωση ο Ελληνισμός είναι το πιθανότερο να επιβιώσει. Άρα σε πρώτη ανάγνωση μερικών «επιπόλαιων» ανθρώπων το τι ακριβώς θα ψηφίσουμε δεν έχει και τόση σημασία.

Για τον «σκεπτόμενο» άνθρωπο όμως και το 0,0001% μικρότερη πιθανότητα να επιβιώσει ο Ελληνισμός είναι τραγικό. Σκεπτόμενοι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι η διαφορά μεταξύ των λύσεων (που στα μάτια των επιπόλαιων μοιάζουν ισοδύναμες), είναι αρκετές χιλιάδες συμπολιτών μας που δεν θα επιβιώσουν. Μερικές χιλιάδες μικρών παιδιών που δεν θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν καμία επιλογή στην ζωή τους.

Για τον «σοφό» συμπολίτη μας από την άλλη η τραγωδία είναι ακόμα μεγαλύτερη γιατί συνειδητοποιεί ότι ευθύνεται για το γεγονός ότι με την σκέψη και τις πράξεις του δεν κατόρθωσε να αποτρέψει αυτές τις τραγωδίες.

Ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να επιλέξει σε πια κατηγορία θέλει να ανήκει. Η μελέτη η αυτοκριτική και η ταπείνωση πάντα ανεβάζουν κατηγορία. Ο Εγωισμός η ανευθυνότητα και η κακία αντιθέτως κατεβάζουν κατηγορία.

Δεν γεννιόμαστε ανήκοντας σε κάποια από τις κατηγορίες. Δεν υπάρχουν γονίδια που μας αναγκάζουν. Ο αγώνας μας προς τα άνω ή προς τα κάτω είναι καθαρά δική μας επιλογή. Επιλογή που κανένας πολιτικός δεν μπορεί να επηρεάσει. Κανένας Ευρωπαίος. Κανένας μασόνος. Κανένας δάσκαλος ή καθηγητής. Κανένας φίλος ή εχθρός. Κανένας γονιός.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΡΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ!!!!!

Με αγάπη

Ευστάθιος Κωνσταντίνου Ματσαρίδης

atlandas@gmail.com