Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Το ΚΕΠΕ καταγράφει τις πιθανές εστίες νέων περικοπών με στόχο να εξοικονομηθούν δαπάνες ύψους 11,7 δισ. ευρώ τη διετία 2013-2014.



Οι διπλές συντάξεις, τα επιδόματα ανεργίας, οι προνοιακές παροχές, οι αμοιβές των εκπαιδευτικών και η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, μπαίνουν στο στόχαστρο της κυβέρνησης, με το νέο κύμα μέτρων του Ιουνίου που ... έχει ζητήσει η τρόικα, στο πλαίσιο εφαρμογής του δεύτερου μνημονίου.

Το νέο κύμα, ύψους 11,7 δισ. ευρώ , θα εξαπολυθεί τον Ιούνιο και περιλαμβάνει περικοπή διπλών συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας, κατάργηση των προνοιακών παροχών, και απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, οι κρατικές δαπάνες που προτείνονται για δραστική περιστολή «φωτογραφίζονται» στην έκθεση του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), η οποία συντάχθηκε κατ’ εντολήν της κυβέρνησης και αναμένεται να αποσταλεί στον υπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, μέσα στην εβδομάδα.

Το ΚΕΠΕ καταγράφει τις πιθανές εστίες νέων περικοπών με στόχο να εξοικονομηθούν δαπάνες ύψους 11,7 δισ. ευρώ τη διετία 2013-2014.

Στο προσχέδιο που επεξεργάζεται ο υπουργός Οικονομικών, γίνεται αναφορά σε εξοικονόμηση 1,5% του ΑΕΠ από περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων, 1% του ΑΕΠ από τη διοικητική μεταρρύθμιση και 3% του ΑΕΠ από τη Γενική Κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών ταμείων.

Ακόμη και αν δοθεί παράταση ενός ακόμη χρόνου στην προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας, όπως αφήνεται να διαφανεί από τις Βρυξέλλες, η συμφωνία για το νέο πακέτο μέτρων δεν πρόκειται να αλλάξει.