Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ : ΓΙΑΤΙ;;; ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...;;;;...

Αντιλαμβάνεστε γιατί η δική μας κρατικοδίαιτη αντιπαραγωγική πολιτικοοικονομική ολιγαρχία δεν μιλάει ( ούτε και τώρα που πιάσαμε πάτο ) καθόλου για αλλαγή του πολιτικού συστήματος, ούτε φυσικά γίνεται καμία σχετική δημοσκόπηση...!!!!!!!!!!!
Απλά γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγούσε αυτόματα σε κατάρρευσή της.
Οι υπανάπτυκτες χώρες, όπως είναι η δική μας η Τουρκία, η Ινδία κ.λ.π , Με Προεδρευόμενες Κοινοβουλευτικές Δημοκρατίες. Είναι οι Δημοκρατίες της εξάρτησης, είναι φοβικό το πολιτικό σύστημα, που βασίζεται στις πολιτικές ισορροπίες, υπολογίζει πολύ το πολιτικό κόστος, και ο πρωθυπουργός είναι δέσμιος των βουλευτών και των ισορροπιών που πρέπει να κρατά.
Για να μπορέσει να υπάρξει μονοκομματική κυβέρνηση στην Προεδρευόμενη δική μας δημοκρατία, χρησιμοποιείται αναγκαστικά η ενισχυμένη αναλογική. Έτσι κυβερνούν τη χώρα πάντοτε λαϊκές μειοψηφίες,και το ραγιάδικο παρελθόν μας.
Στην Προεδρευόμενη δική μας Δημοκρατία δεν υπάρχει στην ουσία διάκριση των εξουσιών αφού οι υπουργοί είναι ταυτόχρονα και βουλευτές και ο πρωθυπουργός, αναγκαστικά διορίζει υπουργούς με εντελώς αναξιοκρατικά κριτήρια, κυρίως με βάση επηρεασμούς από ισχυρούς παράγοντες, την γεωγραφική κατανομή, τους σταυρούς προτίμησης κ.λ.π.
Στην Προεδρευόμενη δική μας Δημοκρατία δεν υπάρχει βεβαιότητα για τον χρόνο των εκλογών. Έτσι υπάρχει πάντα πολιτική αστάθεια και η κυβέρνηση διατρέχει πάντα τον κίνδυνο της πτώσης.
Αποτέλεσμα είναι ο πρωθυπουργός να φοβάται πάντα το πολιτικό κόστος και να αναζητεί στηρίγματα σε εξωθεσμικά κέντρα εξουσία, όπως π.χ. τα ΜΜΕ κ.λ.π.
Στην Προεδρευόμενη δική μας Δημοκρατία δεν υπάρχει περιορισμός θητειών του πρωθυπουργού. Η έπαρση λοιπόν της ισοβιότητας κάνει τον κάθε πρωθυπουργό ευάλωτο σε κολακείες και στηρίξεις εξωθεσμικές, αλλά και στο φόβο του πολιτικού κόστους.
Στην δική μας : Προεδρευόμενη Δημοκρατία είναι παντελώς αδύνατο να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κομμάτων και νόμος που να ρυθμίζει την ενιαία δημοκρατική οργάνωση και λειτουργία των κομμάτων (π.χ. εκλογή αρχηγού, υποψηφίων βουλευτών, υποψηφίων τοπικών αρχόντων κ.λ.π. από τη βάση των κομμάτων), τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων κ.λ.π
Στην δική μας : Προεδρευόμενη Δημοκρατία, για να μπορεί να διατηρηθεί αλώβητη η κατεστημένη ολιγαρχία που καλύπτεται πίσω από αυτό το πολιτικό σύστημα και να προστατεύσει αποτελεσματικά τα μέλη της, είναι αναγκαίο να ελέγχει και τη Δικαιοσύνη...!!!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΚΑΘΕ ΤΣΙΠΡΑΣ...!!!!!