Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Απάντηση του Συλλόγου Πολυτέκνων Πιερίας στην επιστολή του κ. Μιχάλη Κανταρτζή

Σε απάντηση των σχετικών ερωτημάτων του κ. Μ.Κανταρτζή ενημερώνουμε τα παρακάτω:

1.Για το ποιοι συμμετέχουν στο νέο ΔΣ του συλλόγου μετά τις εκλογές της 05 Φεβ 2012 είναι γνωστό σε όλους και δεν υπάρχει λόγος αναφοράς για την ιδιότητα τους καθενός καθώς είναι πολύτεκνοι και μέλη του Συλλόγου. Σε ότι αφορά την μείωση των δημοτικών τελών στις πολύτεκνες οικογένειες για τον Δήμο Κατερίνης μετά από ενέργειες που έγιναν από το Σύλλογο Πολυτέκνων είναι αρχικά 30% και υπάρχει πρόθεση από τον Δήμο να γίνει 50%, κάτι που προσπαθεί να πετύχει ο Σύλλογος Πολυτέκνων. Όσο αφορά στους άλλους Δήμους του Νομού Πιερίας κατόπιν ενεργειών του συλλόγου έχουν γίνει και εκεί μειώσεις στα δημοτικά τέλη.

2. Σε ότι αφορά την επικοινωνία του συλλόγου με την ΑΣΠΕ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείο σας κάνουμε γνωστό ότι στο σύλλογο υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και ότι ο σύλλογος ήταν αυτός που είχε ζητήσει πρώτος την επικοινωνία με την ΑΣΠΕ ηλεκτρονικά αλλά και να έχει ο σύλλογος την δυνατότητα πρόσβασης στα αρχεία της ΑΣΠΕ μέσω κωδικού έτσι ώστε να είναι δυνατόν η απευθείας έκδοση τον πιστοποιητικών από τον Σύλλογο(σε Γενική Συνέλευση της ΑΣΠΕ το 2009). Όσο για το αν υπάρχει μηχανογράφηση στο σύλλογο, μία επίσκεψή σας μπορεί να το επιβεβαίωση (αλλά προφανώς είστε από εκείνους που αναζητούν το σύλλογο μόνο όταν θέλουν κάτι αυτόν).

3.Σε ότι αφορά τις διανομές, είναι κάτι που θέλει ιδιαίτερη οργάνωση, αλλά κυρίως θέλει εθελοντική προσφορά από όλα τα μέλη του συλλόγου (και όχι περιστασιακή προσφορά και μόνο αποσκοπώντας σε προσωπικό κέδρος) και εξάλλου το ΔΣ του συλλόγου είναι ανοιχτό σε κάθε πρόταση που μπορεί να βελτιώσει την λειτουργία του συλλόγου προς όφελος των μελών του.

4. Σε ότι αφορά τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων για την πολύτεκνη οικογένεια αυτές είναι γνωστές σε όλους μας, αλλά βάση Νόμου αρμόδια για την προώθηση των θεμάτων των πολυτέκνων προς την πολιτεία είναι μόνο η ΑΣΠΕ και το μόνο που μπορούν να κάνουν οι κατά τόπους σύλλογοι Πολυτέκνων είναι να επισκέπτονται κατά καιρούς τα γραφεία των τοπικών βουλευτών των κομμάτων υποβάλλοντας τους διάφορα αιτήματα, όπως κατά διαστήματα και κάνει ο σύλλογος Πολυτέκνων Ν Πιερίας.

5. Μετά τα παραπάνω, ο σύλλογος Πολυτέκνων σας ενημερώνει, κ. Κανταρτζή, ότι είναι ένας σύλλογος μακριά από κόμματα πολιτικές πεποιθήσεις και το μόνο που κάνει είναι να εξυπηρετεί πάντα τα συμφέροντα της πολύτεκνης οικογένειας και μόνο και οτιδήποτε άλλο συμπέρασμα και αν σκεφτεί κάποιος το κάνει εκ του πονηρού με αποτέλεσμα να κάνει μόνο κακό προς το συμφέρον των πολυτέκνων.

Το να κάνουμε κριτική είναι πάρα πολύ εύκολο, το δύσκολο είναι να προσφέρουμε στο σύλλογο από εθελοντική άποψης, όπου απαιτείται κόπος και χρόνος. Στο σύλλογο Πολυτέκνων αυτό που θέλουμε είναι να υπάρχει προσφορά από όλα τα μέλη, αφήνοντας στην άκρη προσωπικές αντιπαραθέσεις που κάνουν κακό στο σύλλογο και κατ’ επέκταση στην πολύτεκνη οικογένεια. Ο Σύλλογος Πολυτέκνων δεν προσφέρεται για αντιπαραθέσεις, όποιες και αν είναι αυτές, και απαιτεί σύμπνοια και κοινή προσπάθεια από όλα τα μέλη γιατί κανένας δεν μπορεί να μείνει στο περιθώριο, γιατί κανένας δεν περισσεύει γιατί η προσφορά πρέπει να είναι διαρκείς αφήνοντας στην άκρη κάθε προσωπικό συμφέρων. Η προσφορά δεν θα πρέπει να είναι περιστασιακή και μόνο όταν έχουμε προσωπικό όφελος.

-Ο- -Ο-

Πρόεδρος Γεν Γραμματέας

Ασημίνα Πούλιου Περδίκη Κων/νος Αντωνίου